Ga naar de inhoud

Niet langer witter dan wit: Wimbledon laat donker ondergoed bij vrouwen toe

 do 17 november 2022 16:05

Wimbledon heeft een belangrijke verandering doorgevoerd in zijn erg strikte kledijvoorschriften. Vanaf komende editie mogen vrouwelijke speelsters onder hun tennisrok of -short een donkere short of onderbroek dragen. Zo komen ze tegemoet aan verzuchtingen van speelsters die zich tijdens hun menstruatie niet comfortabel voelden in de volledig witte outfits.

De Britse grandslam staat bekend om zijn strenge kledijvoorschriften. Alleen wit was goed en in het verleden werden spelers en speelsters al op de vingers getikt voor gekleurde schoenzolen of bh-bandjes.

 

Maar nu worden de regels dus iets soepeler. "Na overleg met de WTA, kledingontwerpers en medisch personeel hebben we besloten om de regel te veranderen om vrouwen en meisjes een beter gevoel te geven", klinkt het.

 

Volgens de nieuwe regels mogen vrouwen en meisjes nu een effen donkerkleurig shortje dragen dat niet langer is dan de rok of de short die ze erboven dragen. 

 

"We willen luisteren naar de spelers en speelsters. We hopen dat we zo een mogelijke bron van stress wegnemen waardoor de speelsters zich beter zullen kunnen concentreren."

 

De andere regels blijven ongewijzigd.