Ga naar de inhoud

Novak Djokovic bevestigt dat hij visum krijgt voor Australian Open: "Een opluchting"

Novak Djokovic won in 2021 voor de 9e keer de Australian Open.

In de marge van de ATP Finals heeft Novak Djokovic bevestigd dat hij begin volgend jaar voor een 10e eindzege kan strijden in de Australian Open. "Ik was heel blij toen ik dat nieuws gisteren vernam", zegt de 35-jarige Serviër.

Gisteren kwam de openbare omroep uit Australië al met het nieuws dat het visumverbod van Novak Djokovic opgeheven is.

 

Nadat hij vandaag de halve finales bereikt had op de ATP Finals reageerde de Serviër vandaag zelf op dat opvallende bericht.

 

"Ik was heel blij toen ik dat goede nieuws gisteren vernomen heb. Het is een opluchting na wat mijn entourage en ik hebben meegemaakt."

 

"Ik ben het meest succesvol geweest in Melbourne en ik heb er de beste herinneringen. Natuurlijk wil ik er terugkeren. Hopelijk beleef ik er weer een geweldige Australische zomer."

 

Djokovic was begin dit jaar het centrum van een coronaklucht op de Australian Open. De Servische toptennisser werd als niet-gevaccineerde uit Australië gezet en kon zijn titel dus niet verdedigen op de Australian Open.

 

De inbreuk betekende ook dat Djokovic 3 jaar niet meer welkom is in Australië. Maar de Australische autoriteiten hebben nu dus clementie getoond.

De Australian Open vindt volgend jaar plaats van 16 tot 29 januari.