Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
6
3
2
1
0
6
4
2
Zuid-Korea
4
3
1
1
1
4
4
3
Uruguay
4
3
1
1
1
2
2
4
Ghana
3
3
1
2
0
5
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
2
Zuid-Korea
0
0
0
0
0
0
0
3
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
4
Ghana
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
2
Zuid-Korea
0
0
0
0
0
0
0
3
Uruguay
0
0
0
0
0
0
0
4
Ghana
0
0
0
0
0
0
0

Federico Ricca, de Belgische connectie over Uruguay: "Niemand speelt graag tegen ons"

 do 24 november 2022 09:50
Federico Ricca, Uruguayaan van OH Leuven.
Federico Ricca, Uruguayaan van OH Leuven.

Een land van nog geen 3,5 miljoen inwoners gaat in Qatar voor een derde wereldtitel. Uruguay is een nieuw tijdperk binnengestapt. Het recept is niet veranderd, maar de hoofdrolspelers wel. Ex-international Federico Ricca, speler van OH Leuven, gunt ons een blik in de interne keuken.

Federico Ricca stelt Uruguay voor

Niemand speelt graag tegen Uruguay

Uruguay was wereldkampioen in 1930 en 1950. Lang geleden, maar ook in moderne tijden is La Celeste een blok dat weinig landen graag als tegenstander krijgen. 

 

In Rusland sneuvelde Uruguay pas in de kwartfinale tegen Frankrijk. In Brazilië in 2014 kon Uruguay pas gestopt worden door revelatie Colombia in de 1/8e finales.

 

Denk aan de bekendste Uruguayaanse spelers en je weet welk vlees je in de kuip hebt. Luis Suarez, Diego Godin, Frederico Valverde, Darwin Nunez of Ronald Araujo. Steengoede voetballers, maar ook onverzettelijk. Op of soms over het randje.

 

Federico Ricca moet lachen. "Niet veel landen spelen graag tegen ons omdat Uruguay altijd een competitief team heeft. We spelen altijd compact en verdedigen goed. Tegelijk hebben we aanvallers met veel slagkracht."

Een nieuw recept na 15 jaar

Hoewel het recept al heel veel jaren hetzelfde is, breekt met de eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea toch een nieuw hoofdstuk aan. 

 

Voor het eerst in 20 jaar zal een andere bondscoach dan de legendarische Oscar Tabarez Uruguay aanvuren op een WK-wedstrijd.

 

De dreiging van het mislopen van dit WK werd El Maestro na 15 jaar dienst fataal. Sinds een klein jaar staat de relatief onbekende Diego Alonso aan het roer.

 

De nieuwe bondscoach zorgde voor een versnelde verjonging. "De ploeg is nu een mix van spelers die het al jaren goed doen en spelers die er zijn bijgekomen zoals Valverde, Nunez, Betancur en Araujo", vertelt Ricca. 

 

"Valverde speelt ondertussen een fundamentele rol in het team en ook Nunez speelt op hoog niveau."

In een rechtstreeks duel met de Rode Duivels denk ik dat Uruguay zou winnen.

Frederico Ricca - OH Leuven

Enthousiasme in het thuisland

In een groep met Portugal, Ghana en Zuid-Korea lijken veel scenario's mogelijk, maar als we Ricca mogen geloven, kent het Zuid-Amerikaanse enthousiasme hoogdagen momenteel in Uruguay.

 

"De verwachting is dat we de groep overleven. Portugal is in principe de moeilijkste tegenstander, maar de twee andere landen zullen ook veel strijd leveren." 

 

"Veel factoren spelen mee op een WK, maar in Uruguay heerst er toch opwinding. Het zou een geweldig WK kunnen worden."

En wat als de Rode Duivels het pad van Uruguay kruisen? "België heeft een geweldige ploeg en heel goede spelers. Dat hebben we vier jaar geleden gezien, maar Uruguay speelt ook op hoog niveau. In een rechtstreeks duel denk ik dat Uruguay zou winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.