Ga naar de inhoud

België trekt volgende maand met 4 zwemsters naar WK kortebaan in Melbourne

 wo 16 november 2022 17:12
Fleur Vermeiren kreeg haar ticket dankzij het BAS.
Fleur Vermeiren kreeg haar ticket dankzij het BAS.

Valentine Dumont, Alisée Pisane, Florine Gaspard en Fleur Vermeiren verdedigen in december de Belgische kleuren op het WK kortebaanzwemmen in Melbourne (13-18 december). Vermeiren moest wel naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) om de tickets voor haar en haar collega's te krijgen.

Valentine Dumont zal in Melbourne deelnemen aan drie onderdelen: de 100, 200 en 400 meter vrije slag.

 

Alisée Pisane (800 meter vrije slag en 1.500 meter vrije slag) en Florine Gaspard (50 meter schoolslag en 100 meter schoolslag) komen in actie op twee afstanden, terwijl Fleur Vermeiren deelneemt aan de 50 meter schoolslag.

 

Eigenlijk voldeden de Belgen niet aan de nieuwe criteria van de Belgische Zwembond, die een pak strenger waren dan die van de internationale zwemfederatie (FINA).

 

Maar Fleur Vermeiren trok zelf naar het BAS en kreeg gelijk. De KBZB had de strengere criteria namelijk te laat bekendgemaakt.

 

Dat betekende ook goed nieuws voor Roos Vanotterdijk, die op de 100 meter wisselslag de limiet van de FINA haalde. Maar de Europees kampioene bij de junioren op de 100 meter vlinderslag zal de reis naar Australië niet maken.