Ga naar de inhoud

Anderlecht legt sancties op na vuurpijlincidenten tegen Racing Genk

Afgelopen zondag vierde een supportersclub van Anderlecht zijn tienjarig bestaan, maar de festiviteiten liepen uit de hand tijdens de match tegen Racing Genk. Er werden vuurpijlen afgeschoten en de match werd even onderbroken. RSCA neemt maatregelen.

"De club gaf toestemming voor een aantal tifo’s die bij aanvang van de wedstrijd werden ontrold in tribune 2. Duidelijke afspraken werden later evenwel geschonden toen er in de eerste helft vuurwerk werd afgevuurd. De wedstrijd diende onderbroken te worden en werd nadien hervat", vat Anderlecht de gebeurtenissen nog eens samen.

 

"De club ging ondertussen het gesprek aan met de supportersgroep in kwestie. Er volgen 3 sancties: De club zal zich burgerlijke partij stellen tegen personen die geïdentificeerd worden als betrokkenen bij het incident."

 

"Er worden voor de rest van het seizoen geen tifo’s, vlaggen en megafoons meer toegestaan in de vakken S1-S2. De supportersclub wordt de toegang tot het stadion ontzegd voor de eerstvolgende thuiswedstrijd."

 

"RSC Anderlecht wil iedereen eraan herinneren dat, conform de voetbalwet, vuurwerk en ander pyrotechnisch materiaal verboden is in de Belgische voetbalstadions."

 

"De incidenten van de voorbije weken hebben geleid tot sancties die de club financieel en operationeel zwaar treffen. Bij verdere onregelmatigheden zal opnieuw opgetreden worden."