Ga naar de inhoud

Auger-Aliassime verliest in halve finale in Parijs voor het eerst in een maand

Rune (links) maakte een eind aan de reeks van Auger-Aliassime (rechts).

De Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 8) heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het Mastertoernooi van Parijs. De Deen Holger Rune (ATP 18) nam revanche voor de verloren finale vorige week in Bazel. Deze keer klopte hij Auger-Aliassime met 6-4 en 6-2 in de halve finale. 

3 oktober. Sinds toen dateerde de laatste verliespartij van Félix Auger-Aliassime. 

 

De man-in-vorm won de voorbije maand de 3 toernooien waar hij aan de start stond. De ATP-toernooien in Firenze, Antwerpen en Bazel prijken op de erelijst van de Canadees.

In dat laatste toernooi was Auger-Aliassime te sterk voor de Deen Holger Rune. Zes dagen na die verloren finale nam de Scandinaviër sportieve revanche. 

 

In de halve finale van het Masters 1.000-toernooi van Parijs (hardcourt/5.415.410 euro) won hij overtuigend van Auger-Aliassime. Setstanden waren 6-4 en 6-2 na net geen anderhalf uur tennis.

 

In de eindstrijd wacht de 19-jarige Rune een confrontatie met Novak Djokovic (ATP 7). De Serviër versloeg de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 5) na een thriller: 6-2, 3-6, 7-6 (4). 


Rune gaat zondag in de Franse hoofdstad op zoek naar zijn derde triomf op het ATP-circuit. Eerder dit jaar kroonde hij zich tot eindwinnaar in het Duitse München en de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.