Ga naar de inhoud

Mina Libeer verliest Grand Slam-brons op strafpunten in Bakoe

 vr 4 november 2022 16:34

Mina Libeer (-57 kg) heeft op de Grand Slam van Bakoe haar kamp voor de bronzen medaille tegen de Kosovaarse Nora Gjakova in de verlengingen op strafpunten verloren. Zo moest de Belgische judoka vrede nemen met de vijfde plaats.

Als derde reekshoofd was de 24-jarige Libeer (IJF-13) vrij in de eerste ronde en ze won vervolgens twee kampen met waza-ari tegen respectievelijk de Engelse Nekoda Smythe-Davis (IJF-76) en de Spaanse Izaskun Ballesteros Gonzales (IJF-143). 

 

Maar in de halve finale tegen de 36-jarige Telma Monteiro (IJF-11) had ze geen antwoord op de jarenlange ervaring van de Portugese, die vroeger al een geduchte tegenstreefster was voor onze Ilse Heylen bij de -52 kilogram. Halverwege de kamp kon Monteiro een ippon scoren.   

 

In de kamp voor brons tegen Nora Gjakova (IJF-9) kwamen er verlengingen aan te pas en daarin liep onze landgenote na 1'49" een derde strafpunt op waardoor ze het brons aan de Kosovaarse moest laten.