Ga naar de inhoud

HERBEKIJK: voor 2e maal op rij gaat Belgische kamp volledig uit zijn dak bij 2e WK-titel Hoet/Monsieur

Griet Hoet, Anneleen Monsieur en Ewoud Vromant in opperste geluk.

Geen woorden die kunnen beschrijven hoe het Belgische para-cycling-team zich voelde na de verovering van de wereldtitel op de kilometer. Zondag was het opnieuw bingo: Griet Hoet en Anneleen Monsieur pakten het goud in de sprint. 

Vandaag tijdens laatste heat voor goud:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dolle taferelen van gisteren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sprintfinale

Zaterdag pakten Griet Hoet en Anneleen Monsieur de wereldtitel op de kilometer, vandaag deden ze hun huzarenstukje dunnetjes over met een wereldtitel in de sprint.

 

Onze landgenotes hadden in de finale van de sprint drie reeksen nodig. In de derde en beslissende heat namen de Belgische dames meteen de leiding. 

 

In de tweede van drie ronden deden de Australiërs echter een fantastische zet: ze zetten van hoog in de baan de aanval in en kwamen aan de binnenkant onder de Belgen terecht. Een bevoordeelde positie. 

 

Bij het ingaan van de laatste ronde gingen de Australiërs fors aan de leiding, maar onze landgenotes kwamen meter per meter dichterbij. In de laatste rechte lijn gingen Hoet en Monsieur er krachtig over. 

 

Voor de tweede keer worden de Belgische vrouwen in hun carrière wereldkampioen.  

Kilometer

Gisteren was het ook al een perfecte dag voor Griet Hoet en Anneleen Monsieur. 

 

Tijdens de kwalificaties van de kilometer hadden ze een knappe 3e tijd gerealiseerd (1'08"268). Australië deed op dat moment nog beter met 1'07"934 en was dus favoriet in de finale. 

 

Het geloof dat het nog beter kon voor Hoet en Monsieur was er. "Remko (Meeusen) had ons ingeprent dat we naar 1'07"5 konden gaan", vertelde Anneleen Monsieur achteraf. 

 

De Gentse vrouwentandem maakte in de finale een perfecte start met een openingsronde van 21"765. In de tweede en derde ronde maakten onze landgenotes het verschil. Ze reden over de finish in 1’07”410, op dat moment de toptijd. Daarna was het bang afwachten.  

 

Nog twee landen konden beter doen. Eerst beet Groot-Brittannië (derde) zich de tanden stuk op de tijd van Hoet en Monsieur. Daarna zagen Hoet en Monsieur tot hun grote blijdschap dat Australië (tweede) hetzelfde overkwam. 

 

De regenboogtrui was voor de Belgen.