Ga naar de inhoud

BEKIJK: Zdenek Stybar bejubelt Tsjechische veldritfans: "Alsof ik het WK aan het winnen was"

Zdenek Stybar neemt uitgebreid de tijd om het publiek in Tabor te bedanken.

De Tsjechische crossliefhebbers hebben weer de weg gevonden naar het veldrijden. Dat had veel - of alles - te maken met de terugkeer van Zdenek Stybar in Tabor. Voor het eerst in 11 jaar croste hij nog een keer in het Tsjechische veldritmekka. "Zalig", lachte hij na de finish van de Wereldbekermanche.

Voor het eerst sinds 2011 stond Zdenek Stybar (36) nog eens aan de start in Tabor. Toen finishte hij als 2e - na Kevin Pauwels - nu werd hij 17e.

 

Die uitslag was bijzaak. Stybar oogstte veel applaus in Tabor. De veldritfans waren maar wat blij om hem nog eens live aan het werk te zien.

 

"De Tsjechische supporters waren zalig", reageerde Stybar achteraf met de glimlach. "Alsof ik het WK aan het winnen was."

 

"Voor een beter resultaat mis ik nog techniek. Gelukkig gaat het elke cross beter en beter", zei Stybar, die dit seizoen al in Slovakije en in Ardooie in het veld dook.

 

"In de kerstperiode wil ik opnieuw enkele crossen rijden. Allemaal als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen."

 

Na jaren Quick-Step komt Stybar volgend jaar uit voor Team BikeExchange. Begin 2024 wil hij een punt achter zijn carrière zetten. Slotstuk moet het WK veldrijden worden, in... Tabor.

Alsof ik het WK aan het winnen was.

Zdenek Stybar

IN BEELD: Veel publiek voor Zdenek Stybar

Zdenek Stybar crost voor een vol huis.

Hij finisht als 17e.