Ga naar de inhoud

Kan het WK nog? Jeremy Doku terug fit bij Rennes: "Klaar voor Europese match"

 za 22 oktober 2022 13:39
Doku sukkelt het laatste jaar van de ene blessure in de andere.

Van de ene blessure naar de andere. Het verhaal van Jeremy Doku bij Rennes is er voorlopig eentje van vallen en opstaan. De bliksemsnelle winger viel begin oktober opnieuw uit met een spierblessure, maar lijkt nu klaar voor zijn comeback. "Hij raakt klaar voor de Europa League volgende week", luidt het, maar raakt hij tijdig op niveau voor Qatar?

Stade Rennes gaat zondag op de twaalfde speeldag van de Ligue 1 op bezoek bij Angers. Rennes-coach Bruno Genesio zal daarbij nog geen beroep kunnen doen op Jérémy Doku, maar er is licht aan het eind van de tunnel.

 

Doku hervat normaal gezien maandag de collectieve trainingen. Een wederoptreden donderdag, in de Europa League-wedstrijd bij Fenerbahçe, behoort tot de mogelijkheden.

 

De twintigjarige Doku is al lang op de sukkel met spierblessures. Hij kwam dit seizoen voor Rennes nog maar in zes duels in actie, waarvan één keer als basisspeler. Zijn laatste optreden dateert intussen weer van 1 oktober, toen hij inviel in de 1-3 zege bij Straatsburg.

 

Eind september speelde hij ook twee maal 45 minuten voor de Belgische beloften tegen Nederland (1-2 nederlaag) en Frankrijk (2-2 gelijkspel). Daarin liet de pijlsnelle winger een uitstekende indruk na.

Wat met Qatar?

"Het is voorzien dat Jeremy maandag de training met de groep herneemt en klaar geraakt voor de verplaatsing naar Turkije", zei Genesio vrijdag op zijn persbabbel.   


Doku hoopt nog op een selectie op het WK voetbal in Qatar (20 november-18 december). De buitenspeler was een uitblinker in de kwartfinale van het EK vorig jaar tegen de latere Europese kampioen Italië (2-1 nederlaag), maar zat sindsdien door blessures geen enkele keer meer bij de selectie van bondscoach Roberto Martinez.   


Rennes staat in de Ligue 1 na elf speeldagen vijfde, met 21 punten. In de Europa League zijn de Bretoenen tweede in groep B, met tien punten na vier speeldagen. Leider Fenerbahçe heeft evenveel punten.

Gerelateerd: