Ga naar de inhoud

Noa Lang en Vincent Janssen zitten in voorselectie van Oranje voor WK voetbal

 vr 21 oktober 2022 13:42
Noa Lang in het shirt van Nederland.
Noa Lang in het shirt van Nederland.

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag een voorselectie van 39 spelers bekendgemaakt voor het WK voetbal in Qatar. Met Vincent Janssen (Antwerp) en Noa Lang (Club Brugge) behoren ook 2 spelers uit de Jupiler Pro League tot de voorlopige kern van Oranje.

Vrijdag was de deadline van de Wereldvoetbalbond (FIFA) voor de voorselecties voor het WK. Nationale federaties zijn niet verplicht de lijst openbaar te maken. De Belgische voetbalbond deed dat niet, Nederland wel.

 

In de selectie van 39 zitten met Vincent Janssen en Noa Lang ook 2 spelers uit de Belgische competitie. Ook Jordy Clasie (ex-Club Brugge) en Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) hebben een verleden in de Jupiler Pro League.

 

"Het is een flinke lijst en dat is eerlijk gezegd niet mijn stijl", zegt bondscoach Louis van Gaal over de voorselectie.

 

"Maar het is bekend dat de spelers die we volgende maand kiezen voor de definitieve selectie, nu al op deze voorlopige lijst moeten staan. Omdat niemand in de toekomst kan kijken moet je dus voorbereid zijn op mogelijke tegenvallers, zoals blessures."

 

De deadline voor de definitieve selectie, die uit 26 spelers moet bestaan, is op zondag 13 november, 7 dagen voor de openingswedstrijd van het WK.

De volledige selectie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.