Ga naar de inhoud

Lijst met afvallers voor WK voetbal groeit aan: ook Diogo Jota (Portugal) haakt geblesseerd af

 di 18 oktober 2022 16:32

Iets meer dan een maand voor de start van het WK voetbal houden alle bondscoaches hun hart vast: zal een van hun topspelers een blessure oplopen bij zijn club? Deze keer is het Jürgen Klopp die zijn collega bij Portugal het slechte nieuws meedeelt: "Diogo Jota zal het WK moeten missen."

Liverpool-spits Diogo Jota moest in de slotfase van de topper tegen Manchester City het veld verlaten op een brancard. Twee dagen later is het harde verdict voor de Portugees binnen. Jürgen Klopp was de boodschapper met dienst.

 

"Het is een vrij ernstige blessure in zijn kuitspier. Ja, hij zal het WK missen. Heel droevig nieuws voor hem, voor ons en ook voor Portgual."

 

Klopp wou geen tijdsduur kleven op zijn terugkeer, maar spreekt wel van "een heel lange tijd".

 

De 25-jarige Jota speelde al 29 keer in zijn carrière voor Portugal, waarin hij 10 keer scoorde. "Hij nam het nieuws verbazingwekkend goed op. Het is een slimme jongen. Toen hij van het veld werd gedragen, wist hij het al."

 

Jota zelf schreef op Twitter "dat zijn droom aan diggelen is geslagen".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: