Ga naar de inhoud

Favoriet Karim Benzema wint "Ballon d'Or van het volk": "Ik heb nooit opgegeven"

 ma 17 oktober 2022 23:02
Benzema heeft zijn eerste Gouden Bal gewonnen.

Zoals verwacht heeft Karim Benzema maandag zijn eerste Ballon d'Or gewonnen. De Franse spits kende een weergaloos seizoen bij Real Madrid en kreeg zijn trofee uit handen van zijn ex-coach Zinedine Zidane. "Dat maakt me heel trots", klonk het.

"Deze Gouden Bal - een individuele prijs die toch een prijs van het collectief is - is de Gouden Bal van het volk", sprak Benzema nadat hij zijn Ballon d'Or uit de handen van zijn jeugdheld en ex-coach Zinedine Zidane kreeg.

 

"Dit maakt me heel trots. Ik denk aan mijn jeugd, aan al het harde werk, aan het nooit opgeven. Het is een kinderdroom, ik ben opgegroeid met dit voor ogen samen met mijn twee voorbeelden, Zidane en Ronaldo."

 

"Ik denk terug aan de momenten dat ik het moeilijk had", verwees hij onder meer naar zijn periode van ballingschap uit de nationale ploeg. Benzema werd tussen 2015 en 2021 niet meer opgeroepen voor Les Bleus na de veelbesproken afpersingszaak met ex-ploegmaat Mathieu Valbuena.

Ik denk terug aan de momenten dat ik het moeilijk had, maar die momenten hebben me alleen sterker gemaakt.

Karim Benzema

"Maar die momenten hebben me mentaal enkel sterker gemaakt. Ik heb nog harder getraind en altijd deze droom in mijn achterhoofd gehouden. Er waren veel momenten waarop het voor mij extra zwaar was, maar ik heb nooit opgegeven."


"Zonder hen kan ik mijn droom om ooit in Madrid te spelen nooit realiseren. "Deze trofee is mijn eerste. Ik ben heel gelukkig en voldaan van mijn werk, maar ik ga op dit elan verdergaan", besloot Benzema.

Gerelateerd: