BEKIJK: Didier Lamkel Zé provoceert ex-club Antwerp (ook op sociale media) en steelt de show

  Lamkel Zé steelt de show met smartphone en boombox op het veld.

  De ontmoeting van Didier Lamkel Zé (26) met zijn ex-club Antwerp moest en zou wel vonken opleveren. Het enfant terrible speelt nu bij KV Kortrijk en schotelde de 1-0 voor aan Felipe Avenatti. Maar uiteraard eiste de assistgever alle aandacht op. Zowel op als naast het veld en nadien nog in de kleedkamer. Een bloemlezing.

  Didier Lamkel Zé kon na de 1-0 niet ingetoomd worden. 

   

  Hij vierde ostentatief voor de meegereisde Antwerp-fans, werd overladen met bekertjes, nam na de bierdouche zo'n drankje en vierde met een zenhouding, een viering die hij ook in het shirt van Antwerp al uitgetest had.

   

  Ook nadien bleef Lamkel Zé de aandacht naar zich toezuigen. Hij kreeg snel een gele kaart en bleef de Antwerp-aanhang jennen. 

   

  Het woelwater werd uiteindelijk gewisseld, maar rende na het laatste fluitsignaal het veld op: al filmend met zijn smartphone en met een boombox in zijn handen. Trainer Adnan Custovic maande hem aan tot kalmte. 

   

  Tijdens het feestje met de supporters was er nog een fraai moment: een dolgelukkige fan ging met zijn shirt aan de haal.

  Ook in de kleedkamer trapte het woelwater nog eens na naar Antwerp met een welgemeende "Fuck you". 

  "Een goeie jongen en op het veld een topspeler"

  "Hij was rustig, verstandig", zei ploegmaat Kristof D'haene met een knipoog. "Het was een beetje uitdagend, maar dat hoort bij het voetbal."

   

  "Het is een goeie jongen, geloof me. En op het veld is hij een topspeler. We zijn blij dat hij bij ons is."

   

  Bij de rust was er een akkefietje tussen DLZ en Antwerp-coach Mark van Bommel. "Hij moet doen wat hij zelf wil. Maar bepaalde dingen kan hij niet zeggen."

   

  "Hij was zeer goed", vulde Adnan Custovic aan. "Maar hij werd de hele match uitgedaagd. We hadden hem beter kunnen beschermen, maar hij pakte geen rood en dat is al goed."

  FOTO: Lamkel Zé steelt de show

  Gerelateerd: