't Is gebeurd: KV Kortrijk kraakt de code van leider Antwerp

  1. 45+4' - Geel - Alhassan Yusuf
  2. 44' - Verv. Koji Miyoshi door Arbnor Muja
  3. 42' - Doelpunt - Faïz Selemani (2 - 0)
  4. 32' - Geel - Didier Lamkel Ze
  5. 21' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Kevin Vandendriessche
  2. 90+2' - Doelpunt strafschop - Vincent Janssen (2 - 1)
  3. 90' - Verv. Didier Lamkel Ze door Kevin Vandendriessche
  4. 88' - Geel - Marko Ilic
  5. 78' - Verv. Alhassan Yusuf door Anthony Valencia
  6. 77' - Verv. Jelle Bataille door Bruny Nsimba
  7. 77' - Verv. Sam Vines door Ritchie De Laet
  8. 77' - Verv. Felipe Avenatti door Stjepan Loncar
  9. 71' - Verv. David Henen door Billel Messaoudi
  10. 50' - Geel - Felipe Avenatti
  21'goalFelipe Avenatti1 - 0
  42'goalFaïz Selemani2 - 0
  90+2'penalty goalVincent Janssen2 - 1

  Aan alle mooie liedjes komt een einde. Na negen overwinningen op een rij heeft Antwerp zijn eerste punten van het seizoen verspeeld. Meer nog, het verloor meteen bij KV Kortrijk. Met de groeten van woelwater Didier Lamkel Zé.

  Kortrijk - Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Lamkel Zé zaait chaos in het Guldensporenstadion. Antwerp verliest zich in randzaken en ergernis, maar Kortrijk blijft met focus voetballen. Selemani handelt snel en vaardig en zet de thuisploeg op 2-0. Dat blijkt genoeg.
  • Man van de Match: Je kan simpelweg niet om hem heen. Didier Lamkel Zé was in het spel misschien niet de beste man, maar met zijn geschifte persoonlijkheid had hij wel de grootste invloed op de uitslag. Al mogen we zijn assist bij de 1-0 niet vergeten.
  • Opvallend: Antwerp kwam met een perfect rapport naar Kortrijk, dat dit seizoen thuis nog niet eens gescoord had. De Kerels wonnen voor het laatst in eigen huis op 19 februari. Typisch dat die twee reeksen net nu worden afgebroken.

  Show van Lamkel Zé helpt Kortrijk

  Custovic pootte een hertekend Kortrijk neer na de interlandbreak, terwijl Nainggolan bij Antwerp de kans kreeg om zich in de gratie van Van Bommel te voetballen. De Ninja greep ze niet. Het was de thuisploeg die de wedstrijd bij het nekvel grabbelde, met twee kansen voor Avenatti.

   

  De bezoekers, vol vertrouwen na hun 27 op 27, leken daarna over te nemen. Miyoshi schroeide de vingers van Ilic en Janssen werd in één fase twee keer op het nippertje gestuit. Toen was daar de plotse uitbraak van KVK met twee ex-Antwerpenaren in de hoofdrol. Lamkel Zé bediende Avenatti voor 1-0 en ging de fans van Antwerp, die hem al een hele poos uitjouwden, opzichtig jennen.

   

  De knotsgekke Kameroener bleef de gemoederen verhitten met zijn fratsen en uitdagend gedrag, en de bezoekende supporters reageerden door bierbekertjes te gooien. Het werkte alleen als afleiding voor hun eigen verdedigers, die de slimme Selemani niet van de 2-0 konden houden.

  Inspiratieloos Antwerp scoort enkel met penalty

  In de tweede helft zag het er nooit naar uit dat Antwerp de dubbele achterstand nog zou kunnen wegpoetsen. Een pegel van de ingevallen Ekkelenkamp tegen de rug van ploegmaat Gerkens was tekenend. Bataille raakte per ongeluk zelfs het hoofd van een kind in de tribune.

   

  Het wedstrijdplan van Kortrijk werkte ondertussen wonderwel. Er was een vrijschop van Selemani en een schuiver voorlangs van Sytsj. Tussendoor liet Lamkel Zé nog een dot van een kans liggen om er helemaal een legendarische avond van te maken.

   

  De Laet versierde in het slot nog een strafschop voor een gefrustreerd Antwerp. De nijdige trap van Janssen bracht de spanning nog even terug, maar Kortrijk gaf zijn eerste thuiszege van het seizoen niet meer weg.

  D'Haene: "Lamkel Zé zette iedereen op scherp"

  Er stond een glunderende Kristof D'Haene voor de micro van Eleven Sports. "We hebben mooi en aanvallend voetbal gebracht, zoals dat hoort bij Kortrijk. Als je dan de leider kan kloppen, is dat fantastisch."

   

  De KVK-aanvoerder pikte er een paar uitblinkers uit. "Ik heb respect voor heel de ploeg, maar Selemani, dat is toch iets anders. Als die voor je staat... Ik versta niet dat hij nog bij Kortrijk zit, maar ik ben er wel blij om. Avenatti ook, tegen zijn ex-ploeg, dat is prachtig."

   

  En Lamkel Zé? "Hij was rustig, verstandig. Een beetje uitdagend, maar dat hoort bij voetbal. Het is een goeie jongen, geloof mij. En op het veld is het een topspeler. Hij zette deze week iedereen op scherp. Hoe dan? Het is het verstandigst als ik dat binnenskamers houd", lachte D'Haene.

  Janssen: "Probleem lag bij ons"

  Vincent Janssen legde zich neer bij de eerste nederlaag van Antwerp. "Het moest gebeuren, maar het is jammer. Jammer dat je dat goeie gevoel niet kan vasthouden na de interlandperiode. Dat is voetbal. Vrijdag moeten we er weer staan."

   

  "Het probleem was dat we de 1-0 niet maken. Die 2-0 vlak voor de rust, dat was heel moeilijk om daar overheen te geraken. Op een gegeven moment wordt het dan iets meer lange ballen en iets minder voetballen. Het is misschien gek om te zeggen, maar dit was niet onze slechtste wedstrijd", vond de spits.

   

  Janssen kreeg geen compliment voor Kortrijk over zijn lippen. "Het probleem lag bij ons. Wij laten hen in de wedstrijd komen. Volgens mij zijn het twee counters. Het was niet zo dat zij heel goed gespeeld hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde! Antwerp is niet onoverwinnelijk in België! Staartploeg Kortrijk zorgt voor een enorme verrassing en wint met 2-1 dankzij goals van Avenatti en Selemani, maar het was uiteraard Lamkel Zé die de show verzorgde. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 93. De pas ingevallen Vandendriessche schoffelt Valencia, een andere invaller, bruut onderuit. Toch wat zenuwen bij Kortrijk? .
  5. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Vincent Janssen van Antwerp. 2, 1.
  6. tweede helft, minuut 92. Janssen vanaf de stip! Pech voor Radovanovic, die handspel maakt in de zestien. Janssen krijgt de kans om het slot nog spannend te maken en laat ze niet liggen. Wat een loeier! .
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Kevin Vandendriessche erin, Didier Lamkel Ze eruit
  8. tweede helft, minuut 90. Het duurt allemaal te lang bij Antwerp. Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  9. tweede helft, minuut 89. Kortrijk bijna zegezeker. Zei iemand daar Vitosja? Vanavond is er een nog groter mirakel nodig om het perfecte rapport van Antwerp te redden. .
  10. Gele kaart voor Marko Ilic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 88
  11. tweede helft, minuut 86. Is het een voorzet? Is het een schot? Zeker is dat het niets oplevert voor Antwerp. Muja maakt geen goede beurt als invaller. .
  12. tweede helft, minuut 84. We moeten Kortrijk toch een enorm compliment geven, want het heeft in de tweede helft amper iets weggegeven. Sytsj komt met een gekruist schot zelfs nog dicht bij de 3-0. .
  13. Verzorging voor Ilic. Janssen raakt de hand van Ilic, die uit zijn blinde hoek komt gestormd. Geen kwaad opzet, maar het doet wel pijn bij de doelman. . tweede helft, minuut 82.
  14. tweede helft, minuut 80. Lamkel Zé vuurt de KVK-fans aan met weidse gebaren. De supporters smullen ervan en zingen hun cultheld toe. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Anthony Valencia erin, Alhassan Yusuf eruit
  16. tweede helft, minuut 78. D'Haene gaat graag liggen op de rand van de rechthoek. Hij wil een strafschop, maar Stengs laat zijn arm net op tijd los. .
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Antwerp, Bruny Nsimba erin, Jelle Bataille eruit
  18. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Antwerp, Ritchie De Laet erin, Sam Vines eruit
  19. tweede helft, minuut 77. Loncar vervangt Avenatti bij de thuisploeg. Voor Antwerp staan drie spelers klaar aan de zijlijn. .