Ga naar de inhoud

Fortuna-Flames veroveren 1e zege in Eredivisie, Wullaert opent haar rekening

 vr 30 september 2022 21:26
Tessa Wullaert is kapitein bij haar nieuwe club.

De Red Flames die bij Fortuna Sittard aan de slag zijn, hebben een historische avond meegemaakt in Zwolle. De nieuwe club boekte een allereerste overwinning in de Eredivisie. Op speeldag 3 gingen Wullaert en co met 2-5 winnen. De Belgen deden hun duit in het zakje met onder andere een assist van Delacauw en een goal van Wullaert.

Op speeldag 1 en 2 kon Fortuna Sittard nog geen puntje sprokkelen. Het kon zelfs nog geen enkel doelpunt scoren, maar tegen PEC Zwolle bracht Charlotte Hulst daar al na zes minuten verandering in. Met haar historische goal zorgde ze voor de voorsprong.

 

Na een kwartier vond Hulst opnieuw de achterkant van het net, dit keer op aangeven van Féli Delacauw. Een goed begin, maar nog voor de pauze moest Diede Lemey zich ook al twee keer omdraaien: 2-2.

 

Maar na de pauze nam Sittard de partij in handen met nog eens drie goals. Eerst was er Van Koot die kon scoren uit een corner van Tessa Wullaert. De kapitein kon zelf ook scoren en tussendoor vond ook Knol de weg naar doel. 

 

Zo ging Sittard naar huis met een 2-5-zege en een eerste driepunter in de hoogste klasse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: