Ga naar de inhoud

Wullaert en co verliezen met Fortuna allereerste Eredivisiematch tegen Ajax

Bij Fortuna stonden er 4 Belgen tussen de lijnen.

Ook in Nederland is de hoogste voetbalcompetitie bij de vrouwen weer begonnen. Fortuna Sittard begon met een nederlaag aan zijn avontuur in de Eredivisie. De nieuwkomer ging met 4-0 onderuit op het veld van Ajax. Met Diede Lemey, Jarne Teuling, Feli Delacauw en Tessa Wullaert stonden er bij de bezoekers vier Belgen tussen de lijnen.

Fortuna Sittard is een nieuwkomer in de Eredivisie en de ambitieuze club kwam deze zomer flink shoppen in ons land. In hun allereerste match stonden er vier Red Flames tussen de lijnen.

 

Tessa Wullaert is het uithangbord en zij had na enkele minuten ook de eerste kans van de wedstrijd aan haar voet, maar die ging er niet in. Ook later in de match kwam Wullaert nog een paar keer dreigen, maar ze kon haar naam niet op het scorebord zetten.

 

Tussen de palen van Fortuna Sittard vertolkte ook Lemey een belangrijke rol. De tweede doelvrouw van de Flames kon heel wat pogingen van Ajax neutraliseren, maar uiteindelijk moest ze zich toch vier keer omdraaien. Een keer in de eerste helft en na de 2-0 diep in de tweede helft was de veer een beetje gebroken.

 

Geen eerste punten dus voor Fortuna Sittard in de Eredivisie, volgende week speelt de ploeg tegen Feyenoord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.