Ga naar de inhoud

Cristiano Ronaldo (37) wil als international "minstens" doorgaan tot Euro 2024

 wo 21 september 2022 11:22
" "
Ronaldo telt 189 caps. Qatar wordt zijn 10e grote toernooi.

Cristiano Ronaldo brandt op zijn 37e nog steeds van ambitie. De Portugese aanvaller van Manchester United zei op een persbabbel in Lissabon zijn interlandcarrière minstens te willen rekken tot het EK van 2024 in Duitsland.

Cristiano Ronaldo, vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal, telt 189 caps. De Portugese kapitein bezit het recordaantal doelpunten in interlandverband met 117 stuks. Op het WK in Qatar (20 november-18 december) zal hij normaal gezien zijn tiende groot toernooi afwerken.

"Mijn parcours is nog niet afgelopen", gaf Ronaldo aan. "Jullie gaan nog een tijdje voor me kunnen blijven supporteren. Ik wil erbij zijn op het komende WK en op het EK van 2024. Ik ben nog heel gemotiveerd en heb grote ambities."

Ronaldo keerde in de zomer van 2021 terug naar Manchester United. Zijn seizoensbegin onder nieuwe coach Erik ten Hag was moeilijk. Hij leek meermaals aan te sturen op een vertrek en zat geregeld op de reservebank.

Portugal bereidt zich voor op de Nations League-duels van zaterdag (in Tsjechië) en dinsdag (thuis tegen Spanje). Ronaldo en co staan tweede in groep 2 van de A-divisie, met 7 punten na 4 duels. Spanje leidt met 8 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: