Ga naar de inhoud

Mignolet glundert: "We hebben een volgende stap gezet in ons Europees verhaal"

 di 13 september 2022 23:29
Simon Mignolet hield nu al twee CL-duels op een rij de nul.

Met een klinkende overwinning tegen Porto heeft Club Brugge zowaar de leiding gegrepen in zijn Champions League-poule. "Dit is een mooie avond om deel uit te maken van Club Brugge", glundert doelman Simon Mignolet.

6 op 6, twee keer de nul gehouden, 5 keer gescoord. Club Brugge kan na twee speeldagen in de Champions League een perfect rapport voorleggen.

 

"We hebben een nieuwe stap gezet in ons Europees verhaal", zei doelman Simon Mignolet. "Om die stap te zetten moet je heel goed verdedigen. We hebben twee keer op een rij de nul gehouden. En dan scoren we nog 4 keer in Porto... Een geweldig resultaat."

 

"In de eerste helft ging het nog moeilijk, maar scoren we op het goede moment. Na de 2e en 3e goal is de match dood. Dit is een mooie avond om deel uit te maken van Club Brugge."

 

Met 6 op 6 zet Club Brugge een grote stap naar Europese overwintering, misschien zelfs in de Champions League. "We hebben een nieuwe stap gezet", beaamt Mignolet. "Niemand had verwacht dat we alleen op kop zouden staan." 

 

"Ook onze vorige campagnes begonnen we goed, maar 6 op 6 is wel heel erg mooi. Twee overwinningen betekent evenwel niet dat je al gekwalificeerd bent. De zege van Leverkusen tegen Atlético toont dat iedereen van iedereen kan winnen."

Niemand had verwacht dat we alleen op kop zouden staan.

Simon Mignolet

Ferran Jutgla en Skov Olsen, twee van de vier doelpuntenmakers bij Club Brugge, wisten met hun vreugde geen blijf. "De overwinning voor het team is het belangrijkste, ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen", zei uitblinker Jutgla.

 

"Ik voel me goed bij mijn ploegmaats, ze helpen mij ook veel. Mijn eerste goal in de Champions League is een droom die uitkomt. Jaren geleden kon ik me deze avond moeilijk voorstellen, nu hebben alle inspanningen geloond."

 

Ook Skov Olsen was dolblij met de "topprestatie". "We wisten dat we heel goed moesten spelen om met de drie punten weg te komen. Dat hebben we ook gedaan, dus ik ben heel trots op het team."

 

"Twee overwinningen is een uitstekende start. Je moet vechten voor ieder punt in dit toernooi, dus dit had ik niet verwacht."

Gerelateerd: