Ga naar de inhoud

Anthony Joshua aanvaardt de voorwaarden voor "Battle of Britain" tegen Tyson Fury

 di 13 september 2022 15:47
" "
Tyson Fury klopte Dillian Whyte in april.

Anthony Joshua gaat akkoord met de voorwaarden voor een wereldtitelkamp tegen Tyson Fury. Dat maakte zijn management dinsdag bekend. Fury, de WBC-kampioen, daagde zijn Britse rivaal vorige week uit. Het gevecht moet op 3 december plaatsvinden. Dat bericht het Britse persagentschap PA.

De 34-jarige Tyson Fury, die nochtans gestopt leek, stelde een "Battle of Britain" voor omdat duidelijk is geworden dat de Oekraïner Oleksandr Usyk tot minstens begin volgend jaar niet meer zal boksen. 

 

Usyk is in het bezit van de wereldtitels bij vier boksbonden. Tyson Fury is de wereldkampioen in de WBC-bond. 

 

De 32-jarige Joshua leed vorige maand zijn tweede opeenvolgende nederlaag tegen Uysk in Saoedi-Arabië en leek het de komende maanden eerder rustig aan te willen doen.

 

Joshua's promotor, Eddy Hearn, twijfelde vorige week nog aan de ernst van het voorstel van Fury. Die zei akkoord te zullen gaan met een financiële verdeling van 60 procent in zijn voordeel en 40 procent voor Joshua. 

 

Voor Joshua is de kamp zeker de meest lucratieve optie momenteel, maar sportief lijkt het erg risicovol. De consensus was immers dat hij na zijn nederlagen tegen Usyk juist zou moeten heropbouwen voor de top.