Ga naar de inhoud

Nacer Chadli schaaft aan topvorm bij Westerlo: "WK is ver weg, maar met hard werk maak ik kans"

 ma 12 september 2022 08:07
" "
De Rode Duivel speelde zijn eerste match in het shirt van Westesrlo. Hij wordt gehuurd van Basaksehir.

Nacer Chadli mocht een uur opdraven in het shirt van Westerlo tegen ex-team Anderlecht. Daar genoot de 33-jarige middenvelder zichtbaar van. In de Jupiler Pro League wil hij zijn carrière herlanceren na een moeilijke periode in Turkije. "Ik moet hard werken en matchritme opdoen", is Chadli vastberaden.

Chadli: "Eerst mijn waarde op het veld tonen"

"Ik was een beetje moe, maar ik heb er echt van genoten", puft Nacer Chadli na de gewonnen wedstrijd tegen Anderlecht.

 

De middenvelder maakte in zijn carrière al 66 optredens bij de Rode Duivels, maar moet nu uit het slop zien te raken. "Op dit moment probeer ik mijn niveau op te krikken. Ik moet vooral hard werken en matchritme opdoen."

 

Op zijn 33e zit Chadli in de herfst van zijn carrière, maar toch sluit hij een terugkeer bij de nationale ploeg niet uit. "Voor mij is het WK op dit moment te ver weg. Als ik helemaal fit ben, maak ik misschien een kans, maar dat ben ik nog niet. Ik moet eerst mijn waarde op het veld tonen."

 

"Iedereen wil natuurlijk een WK spelen, en er zijn heel wat jonge spelers bijgekomen die het erg goed doen bij hun club", gaat hij verder. "Dus, ik moet zelf hard werken voor ik een kans maak."

Eerst belangrijk worden voor Westerlo, dan is hij klaar voor stap hogerop.

Bondscoach Roberto Martinez

Ook bondscoach Roberto Martinez - die voor de gelegenheid een kijkje kwam nemen in Westerlo - laat de deur op een kier. "We volgen hem al heel lang. Hij staat steevast op onze lijst."

 

"Het is geweldig nieuws dat hij naar België komt. Voor Westerlo is hij een enorme aanwinst, want hij is een speler die altijd wil winnen en die gedijt in een competitieve omgeving."

 

Wat moet hij doen om de selectie te halen? "Eerst moet hij belangrijk worden voor Westerlo. Dan is hij klaar voor een stap hogerop", zegt de bondscoach - die al langer fan is van Chadli's "unieke profiel" en veelzijdigheid.

 

Ook het feit dat Chadli 33 jaar op de teller heeft, deert Martinez niet. "Leeftijd is slechts een getal", zegt hij met een cliché. "Ik denk dat het geen probleem is voor Nacer. In de Belgische competitie zit hij op zijn plaats om weer naar zijn top toe te werken."

Gerelateerd: