Westerlo maakt malaise bij Anderlecht nog wat groter met verdiende zege

  1. 6' - Doelpunt - Igor Vetokele (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Lyle Foster door Pietro Perdichizzi
  2. 89' - Geel - Michael Murillo
  3. 83' - Geel - Halil Akbunar
  4. 83' - Doelpunt - Halil Akbunar (2 - 1)
  5. 76' - Verv. Tuur Dierckx door Halil Akbunar
  6. 76' - Verv. Igor Vetokele door Kyan Vaesen
  7. 75' - Verv. Francis Amuzu door Michael Murillo
  8. 70' - Doelpunt - Sebastiano Esposito (1 - 1)
  9. 66' - Verv. Mario Stroeykens door Lior Refaelov
  10. 66' - Geel - Mario Stroeykens
  11. 62' - Geel - Bryan Reynolds
  12. 60' - Verv. Mathias Fixelles door Lucas Mineiro
  13. 60' - Verv. Nacer Chadli door Nene Dorgeles
  14. 60' - Geel - Wesley Hoedt
  15. 55' - Verv. Amadou Diawara door Sebastiano Esposito
  6'goalIgor Vetokele1 - 0
  83'goalHalil Akbunar2 - 1

  Het gaat van kwaad naar erger met Anderlecht in de Jupiler Pro League. De recordkampioen acteerde inspiratieloos in een vol Kuipje en werd met een verdiende 2-1-nederlaag terug naar de hoofdstad gestuurd. In de stand hinkt Anderlecht ondertussen al 9 punten achterop op Club Brugge en 14 op Antwerp.

  Westerlo - Anderlecht in een notendop:

  • Counterende Kemphanen: Westerlo was doorlopend de betere tegen een inspiratieloos Anderlecht. In de tweede helft koos de thuisploeg wat meer voor de counter en in minuut 83 leverde dat een deugddoende en verdiende 2-1 op van Akbunar.

  • 2 assists: Is Maxim De Cuyper de beste linksback van Club Brugge momenteel? De blauw-zwarte huurling heerste op zijn linkerkant en deelde en passant nog 2 assists uit. Een prestatie om van te dromen!

  • 1 op 12: Donkere wolken pakken zich zo stilaan samen boven Neerpede. Anderlecht kon in de eigen competitie geen vervolg breien aan zijn Europese triomf tegen Silkeborg en blijft zo achter met een pijnlijke 1 op 12. Is het volgend weekend tegen Kortrijk erop of eronder?

  Anderlecht speelt niets klaar tegen enthousiast Westerlo

  Na een moeizame zege in de Conference League hoopte Felice Mazzu ongetwijfeld die lijn door te trekken in de eigen competitie. Jan Vertonghen was er met een lichte blessure evenwel niet bij.

   

  Wie hoopte op een wervelende start van een jong Anderlecht was er al snel aan voor de moeite. Het was de thuisploeg die met het mes tussen de tanden de duels won en ook vroeg de score opende.

   

  De Cuyper kreeg een boulevard op de linkerkant en bood zijn kapitein Vetokele de 1-0 aan.

   

  Westerlo bleef ook in de rest van de eerste helft baas en kwam via debutant Nacer Chadli en de beresterke Lyle Foster nog dicht bij de 2-0.

  Akbunar doet 't Kuipje kraaien van de pret

  Na rust legde Anderlecht opnieuw al zijn eieren in het mandje van de amper 16-jarige Julien Duranville. Het jonge talent moest vooral zorgen voor energie en wat offensieve creativiteit.

   

  Ook dat leek aanvankelijk weinig op te leveren tot die andere invaller Esposito uit het niets gelijkmaakte. De Italiaan dartelde voorbij Seigers en trapte vanuit een scherpe hoek de gelijkmaker voorbij Bolat.

   

  Anderlecht wilde erop en erover, maar opnieuw kreeg paars-wit het deksel op de neus. Westerlo counterde er namelijk op los: eerste raakte Nene Dorgeles de lat en even later kwamen Vaesen en Foster de goed keepende Van Crombrugge tegen.

   

  In de slotminuten was het dan toch raak. De Cuyper stuurde Akbunar diep die de bal nog net kon controleren en de 2-1 in doel schoof.

   

  Anderlecht blijft achter met 1 op 12 en zakt zo stilaan helemaal weg in de stand. Westerlo klimt na deze deugddoende zege op naar de middenmoot.

  Mazzu: "De goede wil was er, maar we deden te weinig in balbezit"

  Na afloop mocht een duidelijk ontgoochelde Felice Mazzu zijn analyse geven van de wedstrijd: "Het ontbrak ons zeker niet aan goesting", opende de oefenmeester van Anderlecht. "We hadden vaak de bal, maar we deden er te weinig mee werden te vaak gepakt op de tegenaanval."

  "We probeerden wel en maakten ook gelijk en nadien wilden we ook nog de wedstrijd winnen, maar er kwam dan uiteraard veel ruimte voor Westerlo."

   

  Of het nu een verdiende zege was, liet Mazzu in het midden: "De winnaar heeft altijd gelijk. Ik hoef me daar niet over uit te spreken. Het is nu aan ons om verder te werken." 

  Aan het winnende kamp stond uiteraard Westerlo-coach Jonas De Roeck die in een niet al te ver verleden nog aan de slag was bij Anderlecht: "We hadden gehoopt op een voetbalfeest als dit met een gunstig resultaat voor ons."

  "We hebben volwassen gevoetbald en ook in de moeilijke momenten hebben we de extra meters gelopen en zijn we slim omgegaan met onze krachten."

  "In de omschakeling ging het perfect en dit is een stap vooruit voor deze jonge groep."

  Refaelov: "Niveau op training ligt hoger dan tijdens de match"

  • Maxim De Cuyper (Westerlo): "Met mijn Club Brugge-verleden is dit de match van het jaar. Dit doet zoveel deugd. Het was onze bedoeling om compact te spelen en dat hebben we goed uitgevoerd."

   "Onze tegenprikken waren scherp en maakten het Anderlecht lastig. Voetballend hebben we veel kwaliteiten en dit is misschien wel een beloning na die eerste vijf wedstrijden waar we meer verdienden."

  • Lior Refaelov (Anderlecht): "We hebben echt te weinig kwaliteit gebracht. Ook verliezen we de eerste en de tweede bal. Met intensiteit kan je echt veel goedmaken en dat missen we momenteel gewoon."

   "We staan momenteel met amper 10 punten. Het is moeilijk om nu alles al te analyseren, maar iedereen moet zijn niveau opkrikken. Ons niveau op training ligt momenteel gewoon veel hoger dan in de match."

  Fase per fase

  1. einde, 15 uur 23. Einde match. Het zit erop! Anderlecht gaat ook met de billen bloot in de Kempen. Westerlo was doorlopend de gevaarlijkste ploeg en kwam al vroeg op voorsprong dankzij aanvoerder Vetokele. In de tweede helft speelde Anderlecht ook niet veel klaar, maar de gelijkmaker viel wel. In het slot hield Akbunar de punten toch nog in 't Kuipje na een snelle tegenaanval. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Hoedt weet het niet meer en trapt vanop een 25-tal meter recht in de armen van Bolat. Zo zal het niet meer lukken voor paars-wit. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Westerlo, Pietro Perdichizzi erin, Lyle Foster eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Verschaeren duikt nog eens de box in, maar Madsen ruimt netjes op. Nog 2 minuutjes. .
  6. tweede helft, minuut 91. 4 minuten. Er komen nog 4 minuten bij in een luidruchtig Kuipje. Perdichizzi komt straks nog Lyle Foster aflossen die er een beresterke wedstrijd heeft opzitten. .
  7. tweede helft, minuut 89. Murillo duwt Vaesen omver die op zijn beurt de steward voor het Anderlecht-vak omver beukt. Murillo krijgt een terechte gele kaart voor deze actie. We zitten in de slotminuut. .
  8. Gele kaart voor Michael Murillo van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 88. Het lukt niet meer bij Anderlecht. Het vertrouwen is nu helemaal zoek en bij Westerlo zien ze het allemaal graag gebeuren. .
  10. tweede helft, minuut 85. Lyle Foster is opnieuw ongrijpbaar voor Wesley Hoedt en de Zuid-Afrikaan wil Kyan Vaesen de 3-1 aanbieden, maar zijn schot wordt nog afgeblokt. Oude tijden herleven in 't Kuipje! .
  11. tweede helft, minuut 84.
  12. tweede helft, minuut 83.
  13. tweede helft, minuut 83. Akbunar doet het wel! Niet te geloven! Anderlecht laat zich opnieuw compleet vangen op de tegenaanval. De Cuyper stuurt Akbunar de diepte in en de Turk neemt Van Crombrugge dit keer wel te grazen: 2-1! Boeken toe?  .
  14. Gele kaart voor Halil Akbunar van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 83
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Halil Akbunar van Westerlo. 2, 1.
  16. Westerlo laat het liggen! Wat een enorme kans weer voor de thuisploeg. Vaesen stormt het hele veld over en ziet zijn verschroeiend schot gepareerd worden door Van Crombrugge. Foster is ook goed gevolgd, maar opnieuw botst hij op de Anderlecht-goalie. Wat een kans! . tweede helft, minuut 81.
  17. tweede helft, minuut 81. Westerlo krijgt veel ruimte in balbezit, maar kan daar voorlopig geen kansen meer uit puren. Bij Anderlecht ontbreekt het de laatste minuten ook wat aan dadendrang. .
  18. tweede helft, minuut 78. Akbunar net niet. Anderlecht lost het gaspedaal weer een beetje en Westerlo zet nog eens aan. Akbunar gooit zich naar een verraderlijke voorzet van De Cuyper, maar komt een voetje te kort. Wat krijgen we nog in het slotkwartier? .
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Westerlo, Halil Akbunar erin, Tuur Dierckx eruit
  20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Westerlo, Kyan Vaesen erin, Igor Vetokele eruit