4. 85' - Verv. Sieben Dewaele door Mohamed Berte
  5. 86' - Geel - Jerome Deom
  6. 87' - Geel - Zech Medley
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 10/09/22 - 18:16

KV Oostende heeft op eigen veld een zuinige overwinning geboekt tegen Eupen. Albanese was de schlemiel van de wedstrijd na een domme rode kaart, zijn teamgenoten zorgden ervoor dat drie broodnodige punten aan de kust bleven.

KV Oostende - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na rust prikt Nick Bätzner het openingsdoelpunt tegen de netten. Een verdiende voorsprong die de thuisploeg niet meer weggeeft, zelfs niet met z'n tienen na een domme rode kaart voor Albanese.

• Man van de match: De Japanner Tatsuhiro Sakamoto was een luis in de pels van Eupen. Hij hield zijn flank helemaal gesloten en ging sporadisch ook tegenprikken.

• Opvallend: Bernd Storck weet waar het schoentje voor Eupen knelt en dat is in het offensieve compartiment. In 8 wedstrijden scoorde het team uit Duitstalig België slechts 7 doelpunten. De terugkeer van Smail Prevljak moet de komende weken een hoop goedmaken.

KVO slaat zijn slag tegen slap Eupen

Voor de aftrap kondigden beide coaches nog een open wedstrijd aan, maar daar kregen de supporters weinig van te zien in een matig gevulde Diaz Arena.

KVO was licht de betere, maar Bätzner mikte de enige echte kans voor rust op Moser. Aan de overkant trapte de volledig vrijstaande Charles-Cook dan weer een open kans knullig naast.

Beide teams lieten zo meteen zien waarom ze onderin het klassement kamperen, het ontbreekt hen allebei aan efficiëntie.

Na de pauze had de thuisploeg dan wel een verdiende goal beet. Albanese slingerde een voorzet tot bij Hornby die nog miste, maar in de herneming trof de goed gevolgde Bätzner wel raak.

Oostende had de touwtjes in handen tot het licht uitging bij Albanese. De wispelturige flankaanvaller liet zich zomaar vallen en kreeg van scheidsrechter Verboomen een tweede gele kaart voor een schwalbe. KVO moest nog een half uur met 10 verder.

Het was wachten op een Eupense storm, maar die bleef helemaal uit. Ook de ingevallen Smail Prevljak kon het tij niet keren.

Eupen blijft zo onderin het klassement kamperen en moet dringend punten beginnen sprokkelen. KVO knoopt na vier nederlagen weer aan met de zege.

Vanderhaeghe: "Heel belangrijk om de nul te houden"

• Yves Vanderhaeghe (trainer KV Oostende): "We hebben niet veel weggegeven en zijn blijven vechten voor elke meter. Het is de eerste keer dat we de nul houden dit seizoen en je ziet meteen hoe belangrijk dat is."

"Onze organisatie stond er en tegen de kwieke spelers van Eupen trokken we een goed blok op. Ze raakten nooit echt in ons strafschopgebied, dit is een deugddoende zege."

• Sieben Dewaele (KV Oostende): "Onze inzet was voortreffelijk en ook de invallers hebben het fantastisch gedaan om de punten binnen te slepen. Ons voetbal is goed, maar de voorbije weken bleven de punten achterwege."

"Het was niet onze beste wedstrijd, maar dit is een verdiende zege. Nu moeten we meteen onze blik richten op volgende week."
  • Bernd Storck (trainer Eupen): "Dit doet pijn. In de eerste helft hadden we zeker moeten scoren. Dit was een wedstrijd die echt beide kanten kon opvallen. Hun 1-0 valt na verstrooidheid bij ons. Verliezen vandaag was echt niet nodig."

"Ik heb in het laatste half uur al onze offensieve spelers tussen de lijnen gebracht, maar het ontbrak ons aan ideeën om de ruimte te vinden. We moeten wel eerlijk zijn, het was echt te weinig vandaag."

• Rune Paeshuyse (Eupen): "Dit is een zure nederlaag. Het was een gesloten wedstrijd die beide kanten kon opvallen. Op die manier verliezen we dan toch weer met 1-0."

"In de eerste helft krijgen we een grote kans, maar in de tweede helft kwamen we er te weinig uit. We verliezen nu weer van een rechtstreekse concurrent, we moeten de koppen zo snel mogelijk bij elkaar steken."

20:08

Het zit erop! Na een moeizame wedstrijd boekt KV Oostende een verdiende thuiszege tegen een zeer mak Eupen. Bätzner scoorde kort na rust waarna Albanese een oerdomme tweede gele kaart kreeg.

Eupen kreeg nog een half uur om tegen te prikken, maar deed nauwelijks iets met die man meer situatie. Oostende boekt zo een broodnodige zege, Eupen blijft onderin hangen.

90+4'

Neen, de VAR laat verder voetballen. De volledige Diaz Arena slaakt een zucht van opluchting.

90+4'

Var

Ref Verboomen gaat nog eens naar de VAR luisteren na mogelijk handspel van Medley. Krijgt Eupen nog een strafschop in cadeauverpakking?

90+2'

Rocha wint nog eens een duel en zoekt de razendsnelle Berte. Voetballend is de thuisploeg zelfs met z'n tienen gewoon beter dan Eupen. KVO gaat een verdiende thuiszege boeken.

90+1'

90+1'

Met een harde knal van Bätzner gaat de toegevoegde tijd in. Nog 4 minuten.

90'

De overtredingen van Mubarak Wakaso zijn bij momenten best gemeen. Hij trapt Berte twee keer aan en krijgt een gele kaart. De youngster moet naar de kant met een bloedneus. Oostende is zo even met negen.

87'
87'

De wedstrijd kabbelt echt naar het einde en Eupen is niet bij machte om KVO pijn te doen. Enkel stress in de benen kan de thuisploeg nog parten gaan spelen.

86'
85'
83'

Nathan Verboomen gaat even in discussie met Yves Vanderhaeghe. De spanning neemt uiteraard toe op de banken.

81'

Eupen voert de druk wat op in de laatste 10 minuten. De jonge dribbelvaardige Gassama wordt meteen gezocht, maar hij heeft net als zijn ploeggenoot Charles-Cook veel moeite met de onvermoeibare Sakamoto.

77'

Invalbeurt Gassama

Djeidi Gassama komt in de plaats van de bleke Soumano. De 19-jarige Mauritaniër (het is vandaag zijn verjaardag) wordt een jaartje gehuurd van PSG en maakte vorig seizoen nog indruk in de UEFA Youth League. In 8 wedstrijden trof hij toen 5 keer raak.

74'

Lambert naast

Nog eens Eupen. Lambert kan te weinig kracht achter zijn kopbal zetten waardoor Hubert niet in actie hoeft te komen. Wat krijgen we nog in het naderende slotkwartier?

70'

Actie van Charles-Cook

De thuisploeg plooit nu toch terug. De bonkige Charles-Cook wurmt zich tussen Sakamoto en D'Haese tot in het strafschopgebied en trapt dan vol op de goed gepositioneerde Medley.