Ga naar de inhoud

Officieel: Westerlo hengelt Nacer Chadli binnen op uitleenbasis

Promovendus Westerlo heeft voor een stunt(je) gezorgd op de transfermarkt. De ploeg kondigt op de laatste dag van de zomermercato de komst van (ex-)Rode Duivel Nacer Chadli aan. Hij wordt voor een jaar gehuurd van zijn Turkse ploeg Basaksehir.

Helemaal verrassen doet Westerlo niet met deze transfer omdat de geruchtenmolen de voorbije dagen al op volle toeren draaide. Maar het blijft hoe dan ook een grote vis voor Westerlo. 

 

Nacer Chadli is intussen 33 jaar en speelde de voorbije twee seizoenen in Turkije bij Basaksehir. Hij ligt daar nog onder contract tot 2023. Dit seizoen was hij ook al een keer belangrijk voor zijn ploeg, hij scoorde de openingstreffer tegen Kayserispor. Maar hij mocht blijkbaar toch vertrekken en wordt dus uitgeleend aan Westerlo.

 

Chadli speelde in zijn carrière al een keer eerder in België: tijdens het seizoen 2019-2020 werd hij een jaar uitgeleend aan Anderlecht. Daarvoor speelde hij bij Monaco en bij West Brom en Tottenham in de Premier League, en bij Twente en Apeldoorn.

 

De winger speelde ook 66 matchen bij de Rode Duivels. Hij scoorde onder andere het iconische doelpunt op het WK tegen Japan. Na het EK vorige zomer werd hij wel niet meer opgeroepen.

 

Volgens de clubwebsite van Westerlo hoopt hij toch nog op een plek in de WK-selectie. "Hij zal via onze club de bondscoach willen overtuigen om hem bij de definitieve groep te nemen", klinkt het.

De eerste dag van Nacer Chadli bij Westerlo

"Ik kom hier met veel plezier naartoe en ik hoop dat we samen veel plezier gaan beleven", zei Chadli in zijn eerste video voor de club.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.