Ga naar de inhoud

Maturiteit of intensiteit? Mazzu en Refaelov zien andere problemen na 1 op 12

Felice Mazzu

Anderlecht heeft na acht wedstrijden nog niet de helft van het totaal aantal punten, staat 14 punten achter op leider Antwerp en kon al bijna een maand niet meer winnen in de competitie. Cijfers die pijn doen aan de ogen. Waar loopt het fout bij paars-wit? Na de nederlaag in Westerlo hoorden we twee geluiden.

Even een vergelijking. Een seizoen geleden stond Anderlecht onder Vincent Kompany na acht wedstrijden op plaats drie na een krappe thuiszege tegen Standard. 

 

Daarna volgde drie gelijke spelen en zakte de club naar plaats acht. Het kwam pas op speeldag 19 opnieuw de top vier binnen. Anderlecht-fans weten ondertussen wat het is om geduld te hebben. Meer zorgen moeten ze zich maken om het voetbal dat hun club momenteel brengt. Met een 1 op 12 als gevolg.


Het was geen pech dat Anderlecht nekte tegen Union, Gent, Leuven of Westerlo. Trainer Felice Mazzu zocht na de match in Het Kuipje geen excuses en dat siert hem. 

Ik denk wel dat we maturiteit en ervaring missen. Het is een combinatie van factoren, waardoor we weinig vertrouwen hebben.

Felice Mazzu

"De zege van Westerlo was verdiend. Of er te weinig kwaliteit zit in mijn groep? Neen."

 

"Ik denk wel dat we maturiteit en ervaring missen. We speelden te krampachtig. In het technisch aspect van het voetbal, in de timing van de bal te spelen, in het nemen van verantwoordelijkheid. Het is een combinatie van factoren, waardoor we weinig vertrouwen hebben." 


"Ik denk niet dat het probleem is dat er te weinig leven in de groep zit of dat er te weinig wil is om kansen te creëren."

Refaelov: "Ik mis opofferingen"

Volgens Felice Mazzu was er voldoende wil bij zijn spelers om er iets van te maken. Volgens zijn meest ervaren speler in de kern is die wil dan in elk geval niet sterk genoeg. 

 

In de catacomben van Het Kuipje was Lior Refaelov klaar en duidelijk. "We spelen met veel te veel ups en downs. Intensiteit is de sleutel voor mij."

 

"Kansen creëren is een collectieve verantwoordelijkheid. Op lange termijn kan een individu dat niet oplossen. Wat ik momenteel mis is de opoffering van alle spelers om zich 100 procent te geven." 

 

"Iedereen wil mooi zijn, maar zo gaat het niet lukken. Op training is de intensiteit veel hoger. Dat maakt me pissed off."

 Intensiteit is de sleutel voor mij.

Lior Refaelov

Voorzitter in de kleedkamer

In het voetbal kan een voorzitter die in de kleedkamer komt twee dingen betekenen. Of het gaat heel goed of het gaat heel slecht.

 

Lior Refaelov bevestigde dat voorzitter Wouter Vandenhaute in de kleedkamer was geweest na de nederlaag tegen Westerlo. 

 

"Hij is een heel positief en rustig persoon. Hij heeft gewoon gezegd dat we hard moeten blijven werken", zei Refaelov.

 

Een signaal dat de crisis om de hoek loert in het Lotto Park? "Ik hou me niet bezig met wat anderen zeggen", antwoordde Felice Mazzu op die vraag. 

 

"Ik moet hard werken en mijn ploeg helpen. Als trainer ken je mooie en moeilijke momenten. We moeten opnieuw vertrouwen krijgen en hard werken." 

 

Werk genoeg de volgende weken.