Ga naar de inhoud

Qatar voert charmeoffensief door voor het WK fel in te zetten op duurzaamheid

 zo 14 augustus 2022 16:44

Het aankomende WK in Qatar kampt met geen al te beste reputatie. Zo veroorzaken de schendingen van de mensenrechten bij het bouwen van onder meer de stadions opschudding. Waar Qatar dan weer wel hard op inzet met het WK in aantocht, is duurzaamheid in en rond de voetbaltempels.

Op 20 november - niet langer 21 - trapt gastland Qatar het WK op gang tegen Ecuador. Het is een zoveelste toevoeging aan de waslijst van opmerkelijk nieuws in aanloop naar het WK 2022.

 

Een opsmukking van het imago is welkom voor de Qatarezen en dat komt in de vorm van duurzaamheid. De organisatie heeft namelijk flink ingezet op eco-vriendelijkheid in en rond het toernooi. 

 

"We hebben de stadions hoger gebouwd en hebben de kelders verwijderd zodat het watersysteem kan functioneren dankzij louter zwaartekracht. Er is geen enkele pomp nodig", klinkt het. 

 

"Ook de watersproeiers zijn gebouwd om de hoeveelheid water te controleren, zo wordt waterverspilling beperkt."

 

Daar blijf het niet bij. Zo zal een stadion dat plaats biedt aan 40.000 toeschouwers na het WK gedeeltelijk worden ontmanteld tot een capaciteit van 20.000. De zitjes in de bovenste ring zullen worden weggeschonken.

 

Ten slotte worden alle bussen in de stad ook vervangen door elektrische modellen om het duurzame imago van het WK nog meer kracht bij te zetten.

Gerelateerd: