Ga naar de inhoud

Titouan Carod wint WB-manche in Canada, De Froidmont knap 5e

 zo 7 augustus 2022 22:48
Pierre De Froidmont was de beste Belg op de 5e plaats.

Titouan Carod heeft de WB-manche in het Canadese Mont-Sainte-Anne gewonnen. Pierre De Froidmont was de eerste Belg op de 5e plaats, Jens Schuermans werd 9e. Bij de vrouwen ging de zege naar de Zwitserse Jolanda Neff.

Carod is in de vorm van zijn leven. Vorig jaar zat de Fransman nog in het sukkelstraatje, maar dit jaar lijkt hij er helemaal bovenop te komen. Enkele weken geleden kroonde Carod zich nog tot Frans kampioen.

 

Al vroeg aanvallen, bleek de beste tactiek te zijn in de wereldbekermanche van Mont-Saint-Anne. Carod versnelde al vroeg in de wedstrijd en breidde de kloof met zijn achtervolgers stelselmatig uit. 

 

Wereldkampioen Nino Schurter en de Spanjaard David Valero zagen de Fransman niet meer terug.

 

Pierre De Froidmont bevestigde zijn goede vorm met een 5e plaats in Mont-Sainte-Anne, Jens Schuermans werd 9e.

Terpstra verstevigt leiderspositie bij de vrouwen

Bij de vrouwen deed Anne Terpstra in de voorlaatste manche van de wereldbeker goede zaken. De 31-jarige Nederlandse startte goed en bleef lange tijd meestrijden voor de overwinning. 

 

In het tweede deel van de wedstrijd veranderde het wedstrijdbeeld door de regen. Terpstra moest afhaken en kwam uiteindelijk als 7e over de meet, op meer dan 3 minuten van de Zwitserse winnares Jolanda Neff. 

 

Toch houdt Terpstra een positief gevoel over aan deze manche, ze loopt nog verder uit op haar concurrentie. Volgende maand kan ze zich in het Italiaanse Vali di Sole verzekeren van de eindzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.