Ga naar de inhoud

Crash in de slotmeters doet Schurter en Flückiger de das om, Italiaan Braidot wint eerste Wereldbeker

 zo 10 juli 2022 14:53

Nino Schurter is nog altijd op zoek naar zijn 34e Wereldbeker-zege, record dat hij nu nog deelt met Julien Absalon. Allebei hebben ze op dit moment 33 zeges achter hun naam staan. Zou het vandaag voor eigen volk in Lenzerheide (Zwitserland) eindelijk lukken? Schurter leek er in elk geval klaar voor. 

In de voorlaatste ronde leek de koers weer uit te draaien op een sprint tussen Nino Schurter en Matthias Flückiger. Net als in Leogang ging het diep in de finale enkel nog tussen deze 2 Zwitserse toppers. 

 

Of toch niet? Bij het ingaan van een zenuwslopende laatste ronde kwam de Italiaan Luca Braidot verrassend weer aansluiten. Ook de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly bleef op enkele meters hangen. 

 

De aanwezigheid van de 2 maakte de Zwitsers in elk geval heel nerveus. Het zinde hen duidelijk niet dat er een derde hond met de hoofdprijs zou gaan lopen. Ze drukten het gaspedaal in en gooiden zich vol in de strijd. Braidot en Hatherly leken vrede te moeten nemen met een ereplaats. 

Maar toen liep het mis. Na een laatste passage door het bos verschenen plots Bradoit en Hatherly vooraan in beeld. Schurter en Flückiger? Die waren in elkaar blijven haken en werden gepasseerd. De Zwitsers konden alleen nog maar toekijken hoe Luca Bradoit naar zijn eerste zege sprintte tegen Alan Hatherly. 

 

Het uitzinnige publiek aan de finish werd plots muisstil, Nino Schurter moest even bekomen. Hij had duidelijk zijn zinnen gezet om dat record vandaag te breken. 

 

Volgende keer dan maar?

Reacties:

Matthias Flückiger: "In de slotronde passeerden we elkaar verschillende keren in volle race. Toen liep het mis en crashten we. Ik ben helemaal van slag. Maar dat is racen, vrees ik."

Ook Alan Hatherly zag dat er heel nerveus gekoerst werd: "Elke keer bij het ingaan van een nieuwe ronde werd er vol doorgegeven. Tegen het einde van de ronde zakte het tempo dan weer een beetje. Ik heb bewust positie gekozen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgen

15. Jens Schuermans

18. Pierre De Froidmont

43. Laurens Sweeck
50. Jens Adams
DNF. Daan Soete

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.