Ga naar de inhoud

Matthias Flückiger houdt Nino Schurter van ultiem record in Wereldbeker mountainbike

 zo 12 juni 2022 16:07

34 Wereldbekerzeges, dat is nog altijd het ultieme record waar Nino Schurter voor gaat. De Zwitser zou er daarmee eentje meer hebben dan Julien Absalon. Vandaag zag Schurter zijn kans schoon door de afwezigheid van Tom Pidcock, maar moest hij zijn landgenoot Matthias Flückiger voor laten. 

8 op 10, dat cijfer krijgt het parcours in Leogang (Oostenrijk) voor moeilijkheidsgraad. Geen drops of technische rockgardens, maar wel lange en steile klimmen op deze oldschool omloop. Pittig dus. 

 

Eerst en vooral: zoek niet naar Thomas Pidcock in de uitslag. De Brit won al 2 wereldbekers dit seizoen (Albstadt en Nove Mesto), maar koos dit weekend voor de Ronde van Zwitserland. 

 

Alle ogen waren gericht op Nino Schurter, de Zwitser is in topvorm dit seizoen en is nog altijd van plan om zijn 34e wereldbekerzege ooit te halen en zo het record van Julien Absalon af te pakken. Daarvoor moet hij wel voorbij mannen als Dascalu en Flükiger, die laatste won vrijdag al in het shortttrack. 

 

Maar Nino Schurter laat er geen gras over groeien. Hij valt meteen aan op de eerste brutale klim. Alleen Dascalu, Cooper, Flückiger en Hatherly kunnen mee. Deze 5 zullen al snel de kopgroep vormen. Voor eventjes toch. 

 

Want het is wel duidelijk dat de eerste klim de scherprechter zal worden. Ook in ronde 3 wordt het verschil er gemaakt. Flückiger trekt stevig door, Schurter zit meteen op het wiel, de anderen kraken. Het Zwitserse duo gaat het onderling uitvechten. 

 

De beslissing valt pas helemaal aan het einde van de race. Flückiger moet diep gaan op de laatste klim onder de skilift, maar heeft aan enkele seconden en een foutloze afdaling genoeg om de wereldbeker in Leogang te pakken. 

 

Nino Schurter zal nog even moeten wachten op dat record. Belgen Jens Schuermans en Pierre De Froidmont eindigen respectievelijk 9e en 11e. 

Loana Lecomte vindt in Leogang parcours op haar maat

Bij de vrouwen kon Loana Lecomte na een periode van afwezigheid nog eens winnen. De vederlichte Française kwam over de finishlijn met meer dan een minuut voorsprong op de Zweedse Jenny Rissveds. 

 

Lecomte voelde zich helemaal in haar sas op het parcours waar ze ook vorig jaar al won en waar ze op vrijdag naar de zege in het shorttrack sprintte.