Ga naar de inhoud

Belg Pierre de Froidmont haalt top 10 in modderspektakel, Spanjaard Valero wint

 zo 31 juli 2022 23:12

De Belg Pierre de Froidmont is zondag als 10 geëindigd in de wereldbekermanche mountainbike crosscountry in het Amerikaanse Snowshoe. De wedstrijd werd door de regen omgetoverd in een groot modderspektakel. De Spanjaard David Valero bleek de beste modderduivel.

Pierre De Froidmont, eerder dit seizoen ook al 6e in de wereldbekermanche in het Braziliaanse Petropolis en vorige week 2e op het Belgisch kampioenschap in Houffalize, had in de VS 1'17" achterstand op de Spanjaard David Valero, die voor het eerst in zijn carrière een wereldbekermanche won.

Frans kampioen Titouan Carod werd 2e , de Italiaan Luca Braidot 3e. Belgisch kampioen Jens Schuermans finishte als 26e. De Zwitsers Nino Schurter (vrijdag gevallen in de shorttrack) en Mathias Flückiger (herstellend van corona) kwamen niet aan de start, maar Schurter blijft wel aan de leiding in de Wereldbeker.

Bij de vrouwen boekte de Zwitserse Alessandra Keller net als Valero voor het eerst in haar carrière een overwinning in de Wereldbeker. Ze haalde het voor de Zweedse Jenny Rissveds, die in de slotronde ten val kwam op de gevaarlijk gladde ondergrond, en de Nederlandse Anne Terpstra. Terpstra is de nieuwe leidster in het wereldbekerklassement. Er kwamen geen Belgische rensters aan de start in Snowshoe.

Komende week vindt er opnieuw een wereldbekermanche in het mountainbiken plaats aan de andere kant van de Atlantische Oceaan: dan in het Canadese Mont-Sainte-Anne, een klassieker in het mountainbiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.