Ga naar de inhoud

Dylan Teuns trekt met onmiddellijke ingang naar Israel - Premier Tech

 vr 5 augustus 2022 17:46

Het mag eindelijk officieel geweten zijn. Dylan Teuns verlaat Bahrain Victorious en trekt naar Israel - Premier Tech. Het was al langer een publiek geheim dat Teuns het schip zou verlaten. Opvallend: de 30-jarige Limburger doet het seizoen niet uit bij Bahrain Victorious, maar gaat meteen aan de slag bij zijn nieuwe ploeg.

"Bedankt voor je 4 onvergetelijke jaren bij ons en je prachtige overwinningen in de Tour en de Waalse Pijl. We wensen je het allerbeste toe", laat Bahrain Victorious weten op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nauwelijks enkele minuten later stuurde Israel - Premier Tech het nieuws de wereld in dat Dylan Teuns hun nieuwste aanwinst was. De winnaar van de Waalse Pijl ondertekende een contract dat hem tot 2024 aan de ploeg bindt.

Ik voel dat ik een sleutelrol zal kunnen spelen in de wedstrijden die mij het best liggen.

Dylan Teuns

Teameigenaar Sylvan Adams licht de keuze voor onze landgenoot toe: “Dylan is een veelzijdige renner en versterkt onze ploeg in de breedte. Zowel in de klassiekers als in grote rondes. Hij heeft bewezen dat hij kan winnen en ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook zal doen voor onze ploeg."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Teuns wacht niet op de start van het nieuwe wielerseizoen, maar stapt meteen over naar zijn nieuwe ploeg. Teammanger Kjell Carlström heeft dit seizoen nog plannen met de 30-jarige Limburger.

 

"Er komen nog verschillende koersen aan die Dylan moeten liggen. Hij zal een doel maken van de Ronde van Spanje en de Italiaanse najaarsklassiekers. We geloven dat hij daarin een belangrijke rol kan spelen voor ons."

 

Teuns wordt zo de 5e Belg in de selectie van de World Tour-formatie. Jenthe Biermans, Ben Hermans, Tom Van Asbroeck en Sep Vanmarcke waren er al aan de slag.

Gerelateerd: