Chris Froome: "Heb niet het gevoel dat ik al klaar ben, heb nog meer in mijn mars"

  Chris Froome

  Chris Froome (Israel-Premier Tech) is voor het eerst na zijn zware val in de Dauphiné van 2019 boven water gekomen in deze Tour. Hij werd 3e in de rit naar Alpe d'Huez en liet een zeer positieve indruk achter. Sammy Neirinck ging voor Vive le Vélo op bezoek bij de immer beleefde Froome.

  "Laten we zien wat de toekomst in petto heeft"

  Chris Froome (Israel-Premier Tech) heeft na zijn vreselijke val in de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné van drie jaar geleden diepe waters doorzwommen. Of de viervoudige Tourwinnaar nog ambities heeft in de Tour vertelt hij zelf.

   

  "Het grote doel is dat ik weer het niveau bereik waar ik ben moeten stoppen na mijn grote crash", zegt de 37-jarige Brit. "Dat zal zeker dit jaar niet zijn, misschien is het mogelijk in de volgende edities van de Tour." 

   

  "Laten we zien wat de toekomst in petto heeft en hoe de volgende seizoenen zullen verlopen. Ik heb niet het gevoel dat ik al klaar ben en heb nog meer in mijn mars", besluit Froome.

  Lees meer onder Instagram-post.

  "Door het delen van mijn avontuur hebben heel veel mensen dat omarmd"

  Aan de start van elke etappe verwelkomt het Franse publiek Froome met een gemeend applaus. Het verschil is dag en nacht met de jaren waarin hij de Tour won. Toen werd hij uitgejouwd.

   

  "Ik heb wel eens een ijzige verwelkoming gekregen van sommige fans. Dat is nu helemaal veranderd", vertelt de Britse ronderenner. "Ik voel nu heel veel liefde en warmte van het publiek." 

  "Zeker na mijn crash heb ik geprobeerd om mijn avontuur te delen met de mensen en heel veel mensen hebben dat omarmd."

  "Na mijn blessures heb ik eerst en vooral weer moeten leren stappen"

  Chris Froome is zeer blij met hoe de dingen verlopen in deze Ronde van Frankrijk. Hij heeft met zijn 3e plaats naar Alpe d'Huez een hele stap voorwaarts gezet.

   

  "Ik begin eindelijk mijn momentum terug te vinden", vertelt Chris Froome. "Dat bezorgt me positieve gevoelens en dat is een goede motivatie om vooruit te gaan."

   

  "Na mijn blessures heb ik eerst en vooral weer moeten leren stappen. Daarna opnieuw moeten leren rijden met een fiets." 

   

  "Het gevoel van vrijheid - na vele maanden gekluisterd te zijn aan mijn bed