Evenepoel moet Pogacar niet vrezen in Vuelta: Sloveen focust op eendagskoersen

 di 26 juli 2022 11:10
" "
Tadej Pogacar en Remco Evenepoel kruisten dit seizoen de degens in de Tirreno.

Geen Tadej Pogacar aan de start van de Vuelta. Het Sloveense fenomeen twijfelde lang over een deelname aan de laatste grote ronde van het jaar, maar rijdt in het najaar alleen nog maar eendagswedstrijden. Met als hoofddoel het WK in Australië.

We krijgen geen clash tussen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel in de Ronde van Spanje. UAE-Team Emirates maakte zonet het resterende programma van de Sloveen bekend en daarin is geen plaats voor de Vuelta.

 

Komend weekend staat de winnaar van de witte trui wel al aan de start van de Clasica San Sebastián. Nadien volgt de GP Plouay en het Canadese tweeluik. Op het WK in Australië mikt Pogacar ongetwijfeld op de regenboogtrui. 

Het programma van Pogacar

30 juli: Clasica San Sebastián
28 augustus: GP Plouay
9 september: GP Quebec
11 september: GP Montreal
25 september: WK
1 oktober: Giro Dell’Emilia
4 oktober: Tre Valli Varesine
8 oktober: Il Lombardía