Ga naar de inhoud

Sportieve Anouk Vetter: "Hoop het volgende keer nog spannender te maken, maar ben blij voor Thiam"

 di 19 juli 2022 09:59
Anouk Vetter:"Met het puntentotaal vanop de Spelen had ik nooit op het podium gestaan"
Een innige knuffel tussen de verse wereldkampioene Nafi Thiam en runner-up Anouk Vetter vlak na de zevenkamp.

Onze landgenote Nafi Thiam heeft zich voor de tweede keer in haar carrière tot wereldkampioene op de zevenkamp gekroond. De runner-up Anouk Vetter was zeer tevreden over haar prestatie. "Ik heb er alles aan gedaan. Ik heb een flink PR en een Nederlands record."

"Het is geweldig", klinkt het bij de uitbundige Vetter. 

 

De Nederlandse atlete Anouk Vetter kan weer lachen. Op het WK in 2019 in Doha ging de 29-jarige Vetter door een diep dal. Vetter kreeg te kampen met enorme twijfels. Sommige mensen krijgen zelfvertrouwen van een goede prestatie. Bij Vetter was het totaal het omgekeerde.

"Ik heb er alles aan gedaan. Ik heb een flink PR en een Nederlands record", klinkt het bij Vetter.

 

Nafi Thiam heeft een wereldjaarprestatie neergezet op de zevenkamp en eindigde met een PR in de afsluitende 800 meter.

 

"Nafi was heel erg goed en draaide een geweldige meerkamp - besef ik nu pas - maar als ik verlies van Nafi schaam ik me helemaal niet", vertelt Vetter. 

 

"Ik ben blij dat ik het een beetje spannend kon maken, maar ik had nooit verwacht dat ik dit puntentotaal zou kunnen bereiken. Als je dat op een groot tornooi kunt, is dat echt wel kicken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik heb gewoon pech dat de 800 meter niet mijn sterkste nummer is"

Het niveau stijgt elk jaar, zo was het puntentotaal voor brons veel hoger dan op de Olympische Spelen. "Met het puntentotaal vanop de Spelen had ik nooit op het podium gestaan."


Anouk Vetter stond voor de afsluitende 800 meter als eerste in de stand 19 punten voor op Nafi Thiam. Dacht ze even, dit lukt me wel?

 
"Ik heb gewoon pech dat de 800 meter niet mijn sterkste nummer is. Daarom dat ik me voorgenomen had om heel hard mijn best te doen, dan zie ik wel waar ik eindig", vertelt de 29-jarige Vetter. "Ik kan me niets kwalijk nemen. Dit is wat erin zat en dat heb ik ook gekregen."

Nafi Thiam was voor de 800 meter heel nerveus. "Ik was zelf heel kalm, misschien moet ik ook wat meer gespannen zijn. Misschien is dat het." 

"Ik hoop dat ik de volgende keer net wat spannender kan maken, maar ik ben blij voor haar. We hebben er een hele mooie wedstrijd van gemaakt", besluit Vetter. 

Ik was zelf heel kalm, misschien moet ik ook wat meer gespannen zijn. Misschien is dat het.

Anouk Vetter, zevenkampster
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: