Ga naar de inhoud

Vanessa Sterckendries zorgt vandaag voor primeur op WK atletiek: "Extra motivatie"

 vr 15 juli 2022 12:54
Vanessa Sterckendries (archief)

Op de eerste dag van het WK atletiek in Eugene is er een Belgische primeur dankzij Vanessa Sterckendries, de eerste Belgische hamerslingeraarster op een WK. "Ik ben erg opgewonden om eindelijk te zien waar ik zo hard voor gewerkt heb."

Met Vanessa Sterckendries komt er dus voor het eerste een Belgische in actie in de kwalificaties van het hamerslingeren op het WK atletiek. "De eerste Belgische zijn is iets speciaals en zorgt voor een beetje extra motivatie", zei de Belgische recordhoudster (69,91 meter).

 

"Ik ben erg opgewonden om in actie te komen en eindelijk te zien waar ik zo hard voor gewerkt heb. Vooral na twee lastige seizoenen. Ik was gekwalificeerd voor het EK 2020 in Parijs, maar dat werd afgelast vanwege de coronapandemie. Vervolgens remde een blessure mijn seizoen 2021 af."

 

De meervoudige Belgisch kampioene voelt zich fysiek klaar, maar gaf toe dat ze op mentaal vlak door een moeilijke periode is gegaan enkele weken geleden door het einde van de samenwerking met Alex Malachenko, haar coach sinds 2016. 

 

"Het ging niet zo goed als verwacht. Het is soms moeilijk om alleen te trainen. Tijdens het trainingskamp met Team Belgium in Californië kreeg ik de steun van verschillende leden van de coachingstaf, al was het maar aanmoediging."

Het is ook de eerste keer dat ik in zo'n groot stadion ga strijden. Meestal werken wij onze wedstrijden alleen af voor een paar opa's en oma's.

Vanessa Sterckendries

Vanessa Sterckendries heeft wel wat met Eugene. In 2014 eindigde ze als achtste op het WK U20. "Super leuk om hier terug te zijn. Na mijn eerste WK bij de jeugd is het nu het eerste kampioenschap bij de elite ook hier." 

 

"Het is ook de eerste keer dat ik in zo'n groot stadion ga strijden. Meestal werken wij onze wedstrijden alleen af voor een paar opa's en oma's", lachte de 26-jarige Belgische.

 

"Ik ga er gewoon van genieten en het beste doen wat ik kan. We zullen zien waar het me brengt. Er gebeuren altijd vreemde dingen in kwalificaties." Met haar persoonlijk record is Sterckendries amper 9 centimeter verwijderd van de 70 meter. "Ik zit al veel verder te denken, aan 71 of 72 meter."

belgen op dag 1
uur m/v discipline naam resultaat
19.10 uur m hoogspringen: kwalificaties Thomas Carmoy 2,25m (17e, out)
20.45 uur   4x400m mixed relay: reeksen België 3’16”01 (7e, out)
22.30 uur v hamerslingeren: kwalificaties groep B Vanessa Sterckendries 67,88m (24e, out)
02.15 uur m 3.000m steeple: reeksen Tim Van de Velde 9'03"11 (13e, out)
03.10 uur v 1.500m: reeksen Elise Vanderelst 4'10"45 (11e, out)
Gerelateerd: