Imke Vervaet strandt in de reeksen van de 200 meter op het WK atletiek

  Voor Vervaet waren de reeksen meteen het eindstation op de 200 meter.

  Imke Vervaet heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen op het WK atletiek in Eugene. De Gentse advocate ging eruit in de reeksen van de 200 meter. Zaterdag komt ze mogelijk wel nog in actie met de Belgian Cheetahs op de 4x400 meter. Alle actie van de avondsessie op dag 4 van het WK kan u hier onderaan deze pagina nog eens nalezen.

  Hoge verwachtingen waren er niet voor Imke Vervaet in de reeksen van de 200 meter. Enkel met een stevige verbetering van haar persoonlijk record van 23"05 maakte ze kans op de halve finales.

   

  Zover kwam het niet. Vanuit de ongunstige baan één kwam de 29-jarige Vervaet in haar reeks niet verder dan de vijfde plaats in 23"28. Enkel de top 3 van elke reeks en de 6 beste verliezende tijden stootten door. Voor een plek in de halve finales was 22"99 nodig. Vervaet werd in de einduitslag 30e op 44 deelnemers.

  Bekijk de reeks van Imke Vervaet:

  Imke Vervaet: “Ik maak me geen zorgen over de Cheetahs”

  "Het was wel redelijk oké, al was ik natuurlijk wel aan het balen dat ik in baan 1 moest lopen", zei Imke Vervaet na haar wedstrijd. "Ik heb een degelijke race gelopen, maar ook niet meer dan dat."

   

  "Op het BK heb ik verkrampt gelopen, hier kon ik op het einde wel echt doorduwen. Dat belooft wel voor de 400 meter met de Cheetahs."

   

  Die Cheetahs komen zaterdag in actie op de 4x400 meter. Camille Laus en Naomi Van Den Broeck konden op de individuele 400 meter niet overtuigen in Eugene, maar Vervaet maakt zich geen zorgen voor de estafette.

  "Het is altijd makkelijker om de aflossing te lopen. We lopen allemaal met ons hart voor de Cheetahs en dan gaat het net iets vlotter dan individueel. Het komt
  zeker goed met de Cheetahs."

  belgen op dag 4
  uur m/v discipline naam resultaat
  15.15 uur v marathon Mieke Gorissen 19e
  18.35 uur v zevenkamp: verspringen Nafi Thiam 6,59m (1e)
        Noor Vidts 6,33m (5e)
  19.55 uur v zevenkamp: speerwerpen groep A Noor Vidts 41,62m (11e)
  21.05 uur v zevenkamp: speerwerpen groep B Nafi Thiam 53,01m (3e)
  03.00 uur v 200m: reeksen Imke Vervaet 23"28 (30e)
  03.55 uur v zevenkamp: 800m Nafi Thiam 2'13"00 (5e)
        Noor Vidts 2'08"50 (3e)

  wk atletiek - sessie 2 van dag 4

  spinner
  1. 05 uur 07. Einde avondsessie. Dag 4 van het WK atletiek in Eugene zit erop. We onthouden natuurlijk de tweede wereldtitel van Nafi Thiam en de knappe 5e plaats van Noor Vidts in de zevenkamp. Met Imke Vervaet kwam er vannacht nog een Belgische in actie. Zij raakte niet door de reeksen van de 200 meter. In het hoogspringen was Mutaz Essa Barshim ongenaakbaar en dat gold ook voor Yulimar Rojas in het hink-stap-springen en Faith Kipyegon op de 1.500 meter. Op de 3.000 meter steeple ging het goud naar Soufiane El-Bakkali. .
  2. 05 uur 05. Thiam pakt tweede wereldtitel, Vidts eindigt als vijfde.

   Thiam pakt tweede wereldtitel, Vidts eindigt als vijfde

  3. 04 uur 58. Barshim heeft nog twee pogingen gewaagd op 2,42 meter, maar hij faalde twee keer. Hij zal er niet wakker van liggen, de wereldtitel is weer binnen voor de Qatarees. .
  4. 04 uur 55. Kipyegon geeft iedereen het nakijken op de 1.500m.

   Kipyegon geeft iedereen het nakijken op de 1.500m

  5. 04 uur 54. Kipyegon pakt de wereldtitel! Kipyegon maakt het verschil in de laatste ronde. De Keniaanse zet haar dominantie nog maar eens in de verf na een fantastische wedstrijd en pakt het goud op de 1.500 meter. Tsegay pakt het zilver, het brons gaat naar Muir. .
  6. 04 uur 53. Tsegay bepaalt het tempo. In haar zog volgen Kipyegon en Muir. .
  7. 04 uur 52. Het tempo ligt meteen verschroeiend hoog in deze finale. Een kwartet aangevoerd door Tsegay komt na amper 55 seconden door aan de finish. .
  8. 04 uur 50. Nieuwe triomf voor Kipyegon? Afsluiten doen we vanavond met de finale van de 1.500 meter bij de vrouwen. Faith Kipyegon kan daar haar reputatie als beste atlete ooit op de 1.500 meter nog wat kracht bijzetten. De Keniaanse snelde zowel in Rio als Tokio naar olympisch goud en pakte tussendoor ook nog eens de wereldtitel in 2017 in Londen. Enkel op het vorige WK in Doha moest ze vrede nemen met zilver, na Sifan Hassan. .
  9. 04 uur 48. Barshim springt naar 3e WK-goud op rij.

   Barshim springt naar 3e WK-goud op rij

  10. 04 uur 47. Barshim is heer en meester. De strijd is beslecht in het hoogspringen. Woo raakt niet over 2,39m, het blijft bij zilver voor de Zuid-Koreaan. De wereldtitel gaat voor de derde keer naar Barshim. Maar de honger is nog niet gestild bij de Qatarees. Hij laat de lat op 2,42 meter leggen. Als hij daarover gaat, pakt hij het kampioenschapsrecord. .
  11. 04 uur 45. Rojas blaast de concurrentie omver in het hink-stap-springen.

   Rojas blaast de concurrentie omver in het hink-stap-springen

  12. 04 uur 43. 3 op een rij voor Rojas. Derde opeenvolgende wereldtitel voor Yulimar Rojas. Ze slaagt er bij haar laatste poging niet meer in om haar sprong van 15,47 meter te verbeteren, maar die is wel goed genoeg voor goud. De Venezolaanse is een klasse apart. .
  13. 04 uur 42. Barshim op weg naar goud. Nog geen enkele misser voor Barshim. Ook bij 2,37 meter gaat hij er bij zijn eerste poging vlotjes over. Een nieuwe titel lijkt binnen handbereik. .
  14. 04 uur 41. Brons voor Protsenko. Ze zijn nog met twee in het hoogspringen. Protsenko raakt bij zijn derde poging niet over 2,35 meter en moet vrede nemen met brons. Zijn eerste medaille op een outdoor kampioenschap. .
  15. 04 uur 34. Nog drie kandidaten voor goud in het hoogspringen: de Oekraïner Andrej Protsenko, de Zuid-Koreaan Sanghyeok Woo en olympisch kampioen Mutaz Essa Barshim. .
  16. 04 uur 33. Geen medaille voor Tamberi. Verrassing in het hoogspringen. Gianmarco Tamberi raakt ook bij zijn derde poging niet over 2,35 meter. De olympische kampioen valt zo net naast het podium. .
  17. 04 uur 32. El Bakkali pakt eerste wereldtitel op de 3.000m steeple.

   El Bakkali pakt eerste wereldtitel op de 3.000m steeple

  18. 04 uur 30. El Bakkali doet het opnieuw! El Bakkali neemt de leiding in de laatste bocht en geeft die niet meer uit handen in de laatste rechte lijn. Na een bijzonder trage race pakt de Olympische kampioen ook de wereldtitel. Lamecha Girma moet net als in Tokio vrede nemen met zilver. .
  19. 04 uur 29. Ze komen in de laatste ronde en er kan nog 10 man wereldkampioen worden. Kris Meertens.
  20. 04 uur 26. Geen afscheiding. Geen al te hoog tempo op de 3.000 meter steeple en dus zit het nog allemaal samen. Er wordt naar elkaar gekeken.  .