Ga naar de inhoud

Imke Vervaet strandt in de reeksen van de 200 meter op het WK atletiek

Voor Vervaet waren de reeksen meteen het eindstation op de 200 meter.

Imke Vervaet heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen op het WK atletiek in Eugene. De Gentse advocate ging eruit in de reeksen van de 200 meter. Zaterdag komt ze mogelijk wel nog in actie met de Belgian Cheetahs op de 4x400 meter. Alle actie van de avondsessie op dag 4 van het WK kan u hier onderaan deze pagina nog eens nalezen.

Hoge verwachtingen waren er niet voor Imke Vervaet in de reeksen van de 200 meter. Enkel met een stevige verbetering van haar persoonlijk record van 23"05 maakte ze kans op de halve finales.

 

Zover kwam het niet. Vanuit de ongunstige baan één kwam de 29-jarige Vervaet in haar reeks niet verder dan de vijfde plaats in 23"28. Enkel de top 3 van elke reeks en de 6 beste verliezende tijden stootten door. Voor een plek in de halve finales was 22"99 nodig. Vervaet werd in de einduitslag 30e op 44 deelnemers.

Bekijk de reeks van Imke Vervaet:

Imke Vervaet: “Ik maak me geen zorgen over de Cheetahs”

"Het was wel redelijk oké, al was ik natuurlijk wel aan het balen dat ik in baan 1 moest lopen", zei Imke Vervaet na haar wedstrijd. "Ik heb een degelijke race gelopen, maar ook niet meer dan dat."

 

"Op het BK heb ik verkrampt gelopen, hier kon ik op het einde wel echt doorduwen. Dat belooft wel voor de 400 meter met de Cheetahs."

 

Die Cheetahs komen zaterdag in actie op de 4x400 meter. Camille Laus en Naomi Van Den Broeck konden op de individuele 400 meter niet overtuigen in Eugene, maar Vervaet maakt zich geen zorgen voor de estafette.

"Het is altijd makkelijker om de aflossing te lopen. We lopen allemaal met ons hart voor de Cheetahs en dan gaat het net iets vlotter dan individueel. Het komt
zeker goed met de Cheetahs."

belgen op dag 4
uur m/v discipline naam resultaat
15.15 uur v marathon Mieke Gorissen 19e
18.35 uur v zevenkamp: verspringen Nafi Thiam 6,59m (1e)
      Noor Vidts 6,33m (5e)
19.55 uur v zevenkamp: speerwerpen groep A Noor Vidts 41,62m (11e)
21.05 uur v zevenkamp: speerwerpen groep B Nafi Thiam 53,01m (3e)
03.00 uur v 200m: reeksen Imke Vervaet 23"28 (30e)
03.55 uur v zevenkamp: 800m Nafi Thiam 2'13"00 (5e)
      Noor Vidts 2'08"50 (3e)
wk atletiek - sessie 2 van dag 4
05:07
Einde avondsessie

Dag 4 van het WK atletiek in Eugene zit erop. We onthouden natuurlijk de tweede wereldtitel van Nafi Thiam en de knappe 5e plaats van Noor Vidts in de zevenkamp. Met Imke Vervaet kwam er vannacht nog een Belgische in actie. Zij raakte niet door de reeksen van de 200 meter.

In het hoogspringen was Mutaz Essa Barshim ongenaakbaar en dat gold ook voor Yulimar Rojas in het hink-stap-springen en Faith Kipyegon op de 1.500 meter. Op de 3.000 meter steeple ging het goud naar Soufiane El-Bakkali.

05:05
Thiam pakt tweede wereldtitel, Vidts eindigt als vijfde
04:58

Barshim heeft nog twee pogingen gewaagd op 2,42 meter, maar hij faalde twee keer. Hij zal er niet wakker van liggen, de wereldtitel is weer binnen voor de Qatarees.

04:55
Kipyegon geeft iedereen het nakijken op de 1.500m
04:54
Kipyegon pakt de wereldtitel!

Kipyegon maakt het verschil in de laatste ronde. De Keniaanse zet haar dominantie nog maar eens in de verf na een fantastische wedstrijd en pakt het goud op de 1.500 meter. Tsegay pakt het zilver, het brons gaat naar Muir.

04:53

Tsegay bepaalt het tempo. In haar zog volgen Kipyegon en Muir.

04:52

Het tempo ligt meteen verschroeiend hoog in deze finale. Een kwartet aangevoerd door Tsegay komt na amper 55 seconden door aan de finish.

04:50
Nieuwe triomf voor Kipyegon?

Afsluiten doen we vanavond met de finale van de 1.500 meter bij de vrouwen. Faith Kipyegon kan daar haar reputatie als beste atlete ooit op de 1.500 meter nog wat kracht bijzetten.

De Keniaanse snelde zowel in Rio als Tokio naar olympisch goud en pakte tussendoor ook nog eens de wereldtitel in 2017 in Londen. Enkel op het vorige WK in Doha moest ze vrede nemen met zilver, na Sifan Hassan.

04:48
Barshim springt naar 3e WK-goud op rij
04:47
Barshim is heer en meester

De strijd is beslecht in het hoogspringen. Woo raakt niet over 2,39m, het blijft bij zilver voor de Zuid-Koreaan. De wereldtitel gaat voor de derde keer naar Barshim.

Maar de honger is nog niet gestild bij de Qatarees. Hij laat de lat op 2,42 meter leggen. Als hij daarover gaat, pakt hij het kampioenschapsrecord.

04:45
Rojas blaast de concurrentie omver in het hink-stap-springen
04:43
3 op een rij voor Rojas

Derde opeenvolgende wereldtitel voor Yulimar Rojas. Ze slaagt er bij haar laatste poging niet meer in om haar sprong van 15,47 meter te verbeteren, maar die is wel goed genoeg voor goud. De Venezolaanse is een klasse apart.

04:42
Barshim op weg naar goud

Nog geen enkele misser voor Barshim. Ook bij 2,37 meter gaat hij er bij zijn eerste poging vlotjes over. Een nieuwe titel lijkt binnen handbereik.

04:41
Brons voor Protsenko

Ze zijn nog met twee in het hoogspringen. Protsenko raakt bij zijn derde poging niet over 2,35 meter en moet vrede nemen met brons. Zijn eerste medaille op een outdoor kampioenschap.

04:34

Nog drie kandidaten voor goud in het hoogspringen: de Oekraïner Andrej Protsenko, de Zuid-Koreaan Sanghyeok Woo en olympisch kampioen Mutaz Essa Barshim.

04:33
Geen medaille voor Tamberi

Verrassing in het hoogspringen. Gianmarco Tamberi raakt ook bij zijn derde poging niet over 2,35 meter. De olympische kampioen valt zo net naast het podium.

04:32
El Bakkali pakt eerste wereldtitel op de 3.000m steeple
04:30
El Bakkali doet het opnieuw!

El Bakkali neemt de leiding in de laatste bocht en geeft die niet meer uit handen in de laatste rechte lijn. Na een bijzonder trage race pakt de Olympische kampioen ook de wereldtitel. Lamecha Girma moet net als in Tokio vrede nemen met zilver.

04:29
Ze komen in de laatste ronde en er kan nog 10 man wereldkampioen worden.
Kris Meertens
04:26
Geen afscheiding

Geen al te hoog tempo op de 3.000 meter steeple en dus zit het nog allemaal samen. Er wordt naar elkaar gekeken. 

04:19
Finale 3.000 meter steeple

Met de 3.000 meter steeple bij de mannen zijn we aan de volgende finale van de avondsessie toe. De kans lijkt groot dat we daar net als op de Spelen in Tokio een strijd krijgen tussen de Ethiopiër Lamecha Girma en  de Marokkaan Soufiane El Bakkali.

El Bakkali trok toen aan het langste eind, Girma wil dat ongetwijfeld niet nog eens laten gebeuren. Uiteraard zullen ook de Kenianen hun huid duur verkopen, niet in het minst titelverdediger Conseslus Kipruto.

03:54
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
03:53
Imke Vervaet: “Het was redelijk oké, balen dat ik in baan 1 moest lopen”
03:44
Pakt Thiam goud? Haalt Vidts de top 5?

De zevenkamp nadert zijn ontknoping en de strijd voor het goud ligt nog helemaal open. Thiam begint aan de afsluitende 800 meter met een achterstand van 19 punten op de leidster Anouk Vetter. Noor Vidts probeert nog een plaatsje op te schuiven van 6 naar 5.

Om 4u kan de strijd losbarsten. Volg alles in de bovenstaande livestream of met tekstupdates op onderstaande pagina.

03:43
Rojas grijpt de macht

Rojas geeft even haar visitekaartje af in het hink-stap-springen. Ze zet met een sprong van 15,47 meter de beste prestatie van het seizoen neer. De weg naar goud ligt open.

03:30
Shelly-Ann Fraser-Pryce schikt nog even de haren op weg naar de halve finales van de 200 meter...
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
03:20
Nummer drie voor Rojas?

Intussen is met het hink-stap-springen bij de vrouwen de tweede finale van deze avondsessie van start gegaan. Yulimar Rojas is daar de grote topfavoriete. De Venezolaanse pakte vorige zomer olympisch goud in Tokio, heeft drie wereldtitels indoor en twee wereldtitels outdoor op haar palmares én is de wereldrecordhoudster. Zonder meer de grootste hink-stap-springster aller tijden.

Niks meer te bewijzen dus, al kan ze in Eugene wel de eerste vrouw worden die drie outdoor wereldtitels verovert in het hink-stap-springen. Ook het kampioenschapsrecord van 15,50 meter verbeteren kan voor extra motivatie zorgen.

03:17
Imke Vervaet strandt in de reeksen van de 200 meter
03:16
Vervaet raakt niet voorbij de reeksen

Imke Vervaet probeert er in de moeilijke binnenbaan het beste van te maken, maar ze komt niet verder dan de vijfde plaats in 23"28. Daarmee blijft ze twee tienden boven haar seizoenbeste. Geen halve finales dus voor de Gentse advocate. Ze komt op dit WK mogelijk wel nog in actie met de Belgian Cheetahs op de 4x400 meter.

03:10
Haalt Vervaet de halve finales?

Het is aan Imke Vervaet, in de derde reeks van de 200 meter. Onze landgenote neemt het onder meer op tegen Shelly-Ann Fraser-Pryce, die gisteren nog goud pakte op de 100 meter. Enkel de top drie van elke reeks en de zes beste verliezende tijden stoten door naar de halve finales. 

02:58

Yohan Blake mag dan toch naar de halve finales. De Jamaicaan stoot door met de beste verliezende tijden.

02:55
Lyles verzorgt de show in de reeksen 200 meter
02:53
Lyles voert nummertje op

Noah Lyles, goed voor brons op de Spelen in Tokio, verzorgt de show in zijn reeks van de 200 meter. Hij duikt met 19"98 als enige onder de 20 seconden. De jarige Amerikaan moedigt zijn concurrenten in de laatste meters zelfs nog aan om te versnellen. 

02:47
Grote vreugde én opluchting bij olympisch kampioene Valarie Allman
02:46
Allman doet het bij haar laatste poging

Ze heeft het spannend gemaakt, maar Valarie Allman zit wel degelijk in de finale van het discuswerpen. Na twee nulworpen gooit de olympisch kampioene de discus bij haar derde poging 68,36 meter ver, meteen de beste poging in Groep A.

02:44
Finale hoogspringen

We maken ons stilaan klaar voor de finale van het hoogspringen bij de mannen. Wellicht krijgen we daar opnieuw een strijd tussen de Italiaan Gianmarco Tamberi en de Qatarees Mutaz Barshim.

Beiden zorgden vorige zomer nog voor een uniek moment op de Spelen in Tokio door het goud te delen. Dat kan u in het onderstaande artikel nog eens bekijken. Zorgen de boezemvrienden ook in Eugene voor een unieke ontknoping?

02:43
De Grasse laat verstek gaan

Geen Andre De Grasse in de reeksen van de 200 meter. De olympische kampioen laat verstek gaan. De Grasse sukkelde voor het WK met een coronabesmetting en raakte eerder dit WK niet door de halve finales van de 100 meter.

02:37
Uitschakeling dreigt voor Blake

Een plek in de halve finales van de 200 meter halen wordt moeilijk voor Yohan Blake. Hij wordt pas vierde in de vijfde reeks, die vlotjes gewonnen wordt door Fred Kerley, de kersverse wereldkampioen op de 100 meter.

02:37
Problemen voor Allman

De kwalificaties van het discuswerpen bij de vrouwen zijn aan de gang. Daar zou wel eens een verrassing kunnen vallen, want olympisch kampioene Valarie Allman heeft daar al 2 nulworpen laten noteren. Trekt ze het nog recht?

02:26
Startblok schuift weg, Brown gaat op zijn buik
02:23
Knighton laat meteen klasse zien

Knighton maakt toch meteen indruk. Hij kan in de laatste meters nog rustig opzij kijken en wint zijn reeks in 20"01. Er kon in de laatste rechte lijn zelfs al een lachje vanaf, hij kan duidelijk nog sneller.

02:13
Startblok schuift weg

Vreemd moment in de tweede reeks van de 200 meter. Bij de start schuift het startblok van Aaron Brown plots weg en de Canadees gaat plat op zijn buik. De start moet dus hernomen worden, Brown blijft er rustig bij.

Hij wordt uiteindelijk tweede achter Jereem Richards en plaatst zich zo voor de halve finales. De top 3 van elke reeks en de beste 3 verliezende tijden krijgen een finaleticket.

02:10
We kijken vooral uit naar sprintsensatie Erriyon Knighton. Hem wordt een grote toekomst voorspeld, hij is de topfavoriet.
Kris Meertens
02:06
Reeksen 200 meter
We trappen de avondsessie op gang met de reeksen van de 200 meter bij de mannen. Straffe Amerikaanse vertegenwoordiging daar met onder meer titelverdediger Noah Lyles. Ook Kenneth Bednarek, goed voor zilver op de Spelen in Tokio, en Fred Kerley, die op dit WK al goud pakte op de 100 meter, verdedigen Team USA.

Dat is niet alles, want met 18-jarige Erriyon Knighton komt er ook nog een ruwe Amerikaanse diamant aan de start. De nummer 4 van de voorbije Olympische Spelen in Tokio snelde dit seizoen op de 200 meter naar een tijd van 19"49. Goed voor de 4e beste tijd ooit en de snelste 200 meter van de laatste 10 jaar.
02:04
Finales

Naast de apotheose in de zevenkamp staan er nog vier finales op het menu in de avondsessie, verdeeld over springnummers en loopnummers. We kennen straks de nieuwe wereldkampioen in het hoogspringen bij de mannen en het hink-stap-springen bij de vrouwen. De atletiekavond wordt afgesloten met de eindstrijd op de 3.000 meter steeple bij de mannen en de 1.500 meter bij de vrouwen.

01:56
Welkom!

De vierde dag al van het WK atletiek en ook vannacht bent u hier op de juiste plaats om alle actie in Eugene op de voet te volgen. Alle disciplines zijn hierboven live te bekijken op de livestream en we houden u ook op de hoogte met tekstupdates.

Vanuit Belgisch oogpunt is het natuurlijk uitkijken naar de ontknoping van de zevenkamp. Nafi Thiam en Noor Vidts moeten straks om 4u nog één keer alles geven in de afsluitende 800 meter. Thiam begint eraan met 19 punten achterstand op leidster Anouk Vetter, Vidts staat na 6e na 6 onderdelen.

Daarnaast komt ook Imke Vervaet vannacht in actie. Zij treedt om 3.14 u aan in de reeksen van de 200 meter.