Ga naar de inhoud

Omstreden ex-wedstrijddirecteur Michael Masi verlaat FIA via achterdeur

Michael Masi werd opzijgezet na de omstreden race in Abu Dhabi.

De voormalige F1-racedirecteur Michael Masi heeft de deur van de Internationale Autosportfederatie FIA definitief achter zich toegetrokken. Na zijn ontslag als wedstrijdleider kreeg hij nog een nieuwe functie binnen de FIA, maar die legt hij nu neer.

Michael Masi (44) werd in februari ontslagen als wedstrijdleider na zijn controversiële beslissing tijdens de laatste race van 2021. 

Na een crash van de Canadees Nicholas Latifi in de slotfase besloot Masi alle achterblijvers tussen leider Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull) weg te halen en het duo nog één ronde te geven om te racen.

De Nederlander profiteerde maximaal van zijn verse banden en haalde Hamilton nog in. De beslissing van Masi leidde tot grote onvrede bij Mercedes. In een officieel rapport stelde de FIA dat Masi "handelde te goeder trouw, maar een menselijke fout maakte".

 

Na zijn ontslag als wedstrijdleider bleef Masi nog aan de slag bij de FIA, maar de Australiër neemt nu toch afscheid van de federatie. Masi nam de beslissing om "dichter bij zijn familie te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan", klinkt het.