Ga naar de inhoud

Primeur voor Shingo Kunieda: 1e rolstoeltennisser die 4 grandslamtoernooien op een rij wint

 zo 10 juli 2022 16:06
Hij wint Wimbledon voor het eerst.
Kunieda is de nummer 1 van de wereld.

De Japanse tennisser Shingo Kunieda heeft zijn naam en faam nog wat uitgebreid. De nummer 1 van de wereld won voor het eerst de enkeltitel op Wimbledon. Hij is de eerste rolstoeltennisser die de 4 grandslamtoernooien op een rij wint.

De reeks van de 38-jarige Kunieda, die in de halve finale afrekende met onze landgenoot en titelverdediger Joachim Gérard (ITF-6), begon vorig jaar met winst in de US Open.

Dit jaar was hij ook al de beste in de Australian Open en op Roland Garros. En vandaag maakte hij het klavertje 4 compleet. Op het Engelse gras versloeg Kunieda thuisspeler Alfie Hewett (ITF-2) na een spannende finale: 4-6, 7-5, 7-6 (10/5).

Voor de Japanner is het de 28e grandslamtitel in het enkelspel. Kunieda won ook het dubbelspel in Wimbledon, aan de zijde van de Argentijn Gustavo Fernandez.

 

Bij de vrouwen ging de Nederlandse Diede de Groot Kunieda al voor. Zij won in 2018 en 2019 7 grandslamtoernooien op een rij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.