Ga naar de inhoud

Titelverdediger Joachim Gérard uitgeschakeld in de halve finale op Wimbledon

Rolstoeltennisser Joachim Gérard zal zijn titel op Wimbledon dit jaar niet verlengen. De Japanner Shingo Kunieda, de nummer 1 van de wereld, was in twee sets veel te sterk voor Joachim Gérard: 6-2 en 6-1. 

Gérard pakte vorig jaar in Londen zijn tweede grand slam, na de Australian Open eerder dat jaar. Dit jaar eindigt zijn toernooi in de halve finales, Shingo Kunieda maakte korte metten met onze landgenoot: 6-2 en 6-1

 

Kunieda is al drie grand slams op een rij ongeslagen: hij won de US Open vorig jaar en de Australian Open en Roland Garros dit seizoen. De Japanner wordt door velen aanzien als "the goat" van het rolstoeltennis, hij heeft 27 grandslamtitels op zijn naam staan.   

 

Joachim Gérard ging er later op de dag ook uit in de halve finales van het dubbelspel. Met de Nederlander Tom Egberink was hij net niet opgewassen tegen de eerste reekshoofden, het Britse duo Alfie Hewett en Gordon Reid: 6-3, 1-6 en 7-6 (10/7).

Shingo Kunieda is wellicht de beste rolstoelspeler ooit.