Smokkelen wielerfans zonder masker corona in de Tour? "Dit is een probleem"

  Coronavrees heeft de Tour weer bij de kladden, na 2 positieve gevallen in 1 nacht. Sporza-reporter Maarten Vangramberen denkt dat de "aanraakbaarheid" van de renners wel eens voor een sneeuwbaleffect kan zorgen.

  Het was de positieve test voor Geoffrey Bouchard die de alarmbellen deed afgaan bij zijn team AG2R. "Ze hebben de wedstrijdjury erbij gehaald en hebben gezegd dat ze eens moeten kijken naar die bussen die zo dicht bij het publiek staan", vertelt Maarten Vangramberen.

   

  "Renners stappen van de bussen en zien dan het publiek recht voor zich opdoemen. Al die mensen - rijen dik - hebben geen mondmasker aan. Dat is een probleem."

   

  "Wij waren gisteren ook in de bussenzone en daar zagen we parcoursbouwer Thierry Gouvenue als een brulboei "Masque! Masque!" blaffen naar iedereen. Maar dat is niet de oplossing."

   

  "Na de ritten worden de renners omsingeld door het publiek en daar moet iets aan gedaan worden. De schrik zit er nu helemaal in na die positieve tests. Dinsdagmiddag, als we de resultaten van de tests van de rustdag kennen, zullen we meer weten."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52