Krijgen we op de rustdag coronaslagveld in de Tour? "Er zullen overal slachtoffers zijn"

  Heeft Geoffrey Bouchard enkele van zijn collega's aangestoken?

  Met Vegard Stake Laengen en Geoffrey Bouchard hebben de eerste twee renners de Ronde van Frankrijk moeten verlaten vanwege een positieve coronatest. Maandag, op de rustdag, moeten alle renners zich laten testen op Covid. Christoph Roodhooft (Alpecin-Deceuninck) houdt zijn hart vast.

  Corona leek in de eerste dagen van de Ronde van Frankrijk niet mee te fietsen, maar na de rit richting La Planche des Belles Filles vielen er toch de eerste twee slachtoffers. De vrees voor een Zwitserland-scenario - waar ze met bosjes moesten opgeven - zit er dik in.

  "We hebben allemaal schrik voor de (verplichte) controle op maandag", zegt ploegleider Christophe Roodhooft van Alpecin-Deceuninck. "Het is een heel vervelende situatie."

   

  "Iedereen vermoedt dat er overal slachtoffers zullen zijn. Hopelijk hoeven de belangrijkste figuren de Tour niet te verlaten, zodat we er toch nog een mooie wedstrijd van kunnen maken. Dan mogen we onze 2 handen kussen."

  Van der Poel: "Rustig houden tot de rustdag"

  De rit van zaterdag, met finish in Lausanne, is in principe op het lijf van Mathieu van der Poel geschreven. "Dit zou zeker binnen zijn bereik liggen, maar hij is momenteel nog niet op het verhoopte niveau", zegt Christophe Roodhooft.

   

  "Gisteren heeft hij wel een fikse stap voorwaarts gezet en ook in zijn gemoedstoestand zie je een positieve evolutie. Hij zit weer goed in zijn vel, daar begint alles bij."

   

  Van der Poel zelf bevestigt: "Hopelijk heb ik met donderdag mijn slechtste dag van de Tour achter de rug. Ik zie het al iets positiever in."

   

  "Het plan is dat ik me zo rustig mogelijk houd tot de rustdag en dat ik dan vanaf de tweede week weer iets offensiever kan rijden."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52
  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijd