Ga naar de inhoud

Eeuwige tweede Michael Matthews houdt de moed erin: "Volgende keer is het aan mij"

 za 9 juli 2022 18:01
Net niet voor Michael Matthews in Lausanne.

Het wil voorlopig niet lukken voor Michael Matthews in deze Ronde van Frankrijk. De Australische puncher van Team BikeExchange - Jayco werd in Longwy nog geklopt door Tadej Pogacar en kwam nu duidelijk te kort tegen Wout van Aert. "Het is zuur om weer als 2e te eindigen, maar hopelijk is het volgende keer aan mij", reageerde Matthews na afloop.

42 keer 2e in zijn carrière. Michael Matthews is in het peloton de koning van de ereplaatsen. 

 

Ook in de Ronde van Frankrijk doet de Australiër volop mee om etappezeges, maar zowel in Longwy (Pogacar) als vandaag in Lausanne (Van Aert) botste hij op betere tegenstanders.

 

"In Longwy wachtte ik nog wat te lang om aan te gaan", opende Matthews na afloop in het flashinterview. "Nu was Van Aert gewoon fantastisch. Ik deed wat ik kon en was waar ik moest zijn, maar ik ben wel opnieuw tweede."

 

In de laatste honderden meters deed Matthews weinig verkeerd: "Ik zag dat Van Aert en Pogacar aan de linkerkant zaten en ik hoopte hen te verrassen met een stevige jump, maar het ging gewoon niet snel genoeg."

Van Aert was gewoon enorm sterk. Ik ging vol aan, maar het ging niet snel genoeg om te winnen.

Michael Matthews

Matthews erkent ook dat Van Aert op dit soort hellende aankomsten de te kloppen man is: "Hij is zo sterk. Al in de Dauphiné wisten we dat hij net als Pogacar moeilijk te kloppen is op zulke zware finishes."

 

"Ik was al tweede na Pogacar en nu ben ik tweede na Wout van Aert. Laat ons hopen dat ik volgende keer aan de beurt ben."

Gerelateerd: