Ga naar de inhoud

Familie smeekte Nadal om te stoppen, maar concurrent twijfelt aan blessure: “Geloof hem niet”

Rafael Nadal sukkelde gisteren met een blessure aan de buikspieren, maar Fognini had daar zijn twijfels bij.

De reputatie van Rafael Nadal als ultieme strijder is nog wat groter geworden. Gisteren knokte hij zich ondanks een buikspierblessure naar de halve finale van Wimbledon. Nochtans smeekte zijn papa Sebastián hem eerder om de handdoek te gooien. Onder de indruk? Concurrent Fabio Fognini allerminst. 

Voor één keer was het niet die vervloekte voet, wel de buikspieren. Rafael Nadal vocht gisteren niet enkel tegen tegenstander Taylor Fritz, maar vooral tegen zijn eigen lichaam.


Halfweg de tweede set leek het onmogelijk dat de Spanjaard zijn wedstrijd nog verder zou zetten. Tijdens een medische time out passeerde er zelfs een opvallend beeld.

 

Papa Sebastián gesticuleerde naar zijn zoon dat hij ermee op moest houden, ook zus Maria Nadal keek bezorgd naar de toestand van haar broer.

 

Nadal bevestigde later op de persconferentie dat zijn familie smeekte om te stoppen. Tevergeefs, dus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het maakte de zege van de legende alleen maar indrukwekkender.

 

Toch was niet iedereen onder de indruk. Concurrent Fabio Fognini (nummer 63 van de wereld) trok op Instagram zelfs openlijk de blessure van Nadal in twijfel.

 

De Italiaan postte een artikel dat titelde dat Nadal won ondanks een blessure. "Het zal wel", schreef Fognini erbij. "Jongens, stop met geloven wat je leest."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is nog onzeker of Nadal morgen zal aantreden in de halve finale tegen Nick Kyrgios. Vandaag ondergaat hij een scan aan zijn buikspieren.