Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9960
2
Jannik Sinner
8770
3
Carlos Alcaraz
7300
4
Alexander Zverev
6305
5
Daniil Medvedev
6295
6
Andrey Rublev
4700
7
Casper Ruud
4425
8
Hubert Hurkacz
3885
9
Stefanos Tsitsipas
3700
10
Grigor Dimitrov
3555

Rafael Nadal bevestigt intentie om deel te nemen aan Wimbledon: "Al week geleden dat ik mank liep"

 vr 17 juni 2022 14:23
Rafael Nadal won 2 weken geleden voor de 14de keer Roland Garros.

Rafael Nadal stoomt zichzelf nog steeds klaar voor Wimbledon. Dat verklaarde de Spanjaard op een persconferentie. Nadal sukkelt al een hele tijd met blessures en gaf na zijn zege op Roland Garros toe dat hij tijdens het toernooi speelde met een inspuiting. Zijn deelname aan de derde grand slam van het jaar was lange tijd onzeker.

Nog 10 dagen heeft hij, Rafael Nadal. Op 27 juni gaat Wimbledon van start. Nauwelijks 4 weken nadat hij voor de 14de keer triomfeerde op het Parijse gravel. 

 

"Het is mijn bedoeling om te proberen deelnemen aan Wimbledon", vertelde de Spaanse tennisser op een persconferentie. Die vond plaats op woonplaats Mallorca, in de Balearen, waar hij maandag voor het eerst opnieuw op gras trainde.


"Na deze trainingsweek blijkt ​​dat er mogelijkheden zijn", voegde Rafael Nadal toe, die maandag naar Londen afreist om te trainen en enkele oefenwedstrijden te spelen.


Het blessureleed is dus nog niet voorbij voor Rafel Nadal. Hij lijdt al jaren aan het Müller-Weiss-syndroom, een degeneratieve en ongeneeslijke ziekte die wordt gekenmerkt door de vervorming van een van de botten van de voet.

Niet opnieuw verdoofd

De voormalige nummer één van de wereld onthulde onlangs dat hij op Roland Garros moest spelen met een verdoofde voet. Dat wou hij niet nog eens herhalen op Wimbledon. 


Nadal begon twee dagen na zijn triomf op Roland-Garros met een "pulsed radiofrequency treatment (PRF)" die "de zenuwen verdooft in het gebied van de verwonding waaraan hij lijdt", verklaarde zijn woordvoerder.


De Spanjaard zei vrijdag de "veranderingen" te hebben opgemerkt die door deze behandeling werden veroorzaakt. "Het is een week geleden dat ik mank liep. Daar ben ik blij om", zei hij. "Het heeft de pijn verminderd die me verhinderde om de voet te ondersteunen."


Nadal heeft al twee overwinningen op Wimbledon op zijn palmares staan. Zijn eerste in 2008, zijn tweede in 2010. Vorig jaar moest Nadal ook al verstek geven voor het Britse grastoernooi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadal bevestigt nakend vaderschap

Rafael Nadal bevestigde op de persconferentie ook dat hij voor het eerst vader wordt. "Ik word vader maar ik ben niet gewend om over mijn persoonlijke leven te praten. Ik denk dat ik me tijdens mijn carrière al genoeg openstel."


De Spanjaard probeert zijn privéleven af te schermen. Hij en zijn entourage verkiezen om in discretie te leven. Veel wou Nadal dan ook niet kwijt over zijn vaderschap. "Ik voorzie geen verandering in mijn professionele leven."

Gerelateerd: