Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Nadal excuseert zich bij tegenstander Sonego na verbaal opstootje: "Ik was fout"

 zo 3 juli 2022 09:41
" "
Rafael Nadal vond dat Lorenzo Sonego hem in de derde set hinderde door lawaai te maken.

Rafael Nadal heeft toegegeven dat hij zich gisteren op Wimbledon van zijn kleinste kant heeft laten zien. In zijn derde ronde - makkelijk gewonnen tegen Lorenzo Sonego - riep hij de Italiaan in de derde set ter orde.

6-1, 6-2, 6-4. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar in de derde set, de enige waarin hij zijn opslag moest inleveren, vond de laureaat van 2008 en 2010 dat Sonego hem hinderde door lawaai te maken.

Nadal liet zijn tegenstander naar het net komen voor een uitleg. De twee mannen praatten op het einde van de match bij de handshake ook nog lang met elkaar.

Nadien stak Nadal de hand in eigen boezem: "Ik moet zeggen dat ik fout was. Ik had hem niet naar het net mogen roepen. Dus daarvoor excuseer ik mij. Mijn fout. Ik heb er geen probleem mee om dat toe te geven."

"Ik heb er met hem in de kleedkamers nog over gepraat en daar blijft het bij."

Toch lichtte de Spaanse nummer 4 van de wereld nog een tipje van de sluier op: "Het was niet mijn bedoeling om hem te ambeteren. Ik wilde hem gewoon iets zeggen wat mij enerveerde in zijn gedrag op dat moment. We hadden een klein probleempje, dat is alles."

Nadal is de te kloppen man in de grandslamtoernooien dit jaar. Hij won in Melbourne en Parijs, goed voor zijn 21e en 22e grandslamtitel. Voor een plaats in de kwartfinale neemt hij het op tegen de Nederlander Botic van der Zandschulp. Die klopte hij op Roland Garros in 3 sets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.