Ga naar de inhoud

Alejandro Valverde verlaat het ziekenhuis, 69-jarige dader aanrijding meldt zich bij de politie

 zo 3 juli 2022 12:36
Een geruststellende duim van Alejandro Valverde in het ziekenhuisbed.
Een geruststellende duim van Alejandro Valverde in het ziekenhuisbed.

Enkele uren nadat hij op de fiets was aangereden door een auto, heeft wielrenner Alejandro Valverde het ziekenhuis alweer verlaten, dat melden Spaanse media. De automobilist die de 42-jarige Spanjaard en zijn ploeggenoot aanreed, meldde zich ondertussen bij de politie.

Alejandro Valverde zou aanvankelijk de nacht ter observatie doorbrengen in het ziekenhuis. Volgens Spaanse media keerde Valverde zaterdagavond al terug naar huis en hoopt hij op tijd fit te zijn voor de Ronde van Spanje, die op 19 augustus in Utrecht begint.

 

Op Instagram deelt de Spanjaard een foto met een geruststellend bijschrift: "Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steun en genegenheid die ik ontving. Gelukkig ben ik alleen erg geschrokken en gaat het goed met me." 

De wereldkampioen op de weg van 2018 werd samen met een teamgenoot door een auto aangereden toen ze aan het trainen waren in de buurt van Murcia. De automobilist reed door, maar meldde zich later alsnog op het politiebureau. 

 

De 69-jarige man werd aangehouden. Volgens getuigen zou hij de wielrenners met opzet hebben aangereden, omdat ze boos reageerden toen hij in eerste instantie vlak langs ze reed.

Valverde stelt de fans gerust op Instagram:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: