Ga naar de inhoud

2023 wordt het laatste jaar van Annemiek van Vleuten (39) in het peloton

 wo 29 juni 2022 11:26
Annemiek van Vleuten won dit voorjaar onder meer Luik-Bastenaken-Luik.

Er zit nog altijd geen sleet op Annemiek van Vleuten, maar de 39-jarige wielerkampioene heeft nu toch haar pensioenfeest vastgepind. Van Vleuten verlengt bij Movistar tot eind 2023 en zwaait dan af.

De erelijst van Annemiek van Vleuten is te rijkgevuld om in 1,2,3 samen te vatten.

 

Wereldkampioene op de weg en in het tijdrijden, olympisch goud in de tijdrit, de Giro Donne en klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik: Van Vleuten heeft ze allemaal kunnen afvinken.

 

Van Vleuten fietst sinds vorig jaar bij Movistar en wil het Spaanse project nog een extra jaartje ontwikkelen. Maar dan zegt ze de wielersport vaarwel.

 

"Ik wilde nu niet stoppen", zegt ze na haar contractverlenging. "Ik ben nog zeer gemotiveerd, maar ik besef ook dat er een moment komt waarop ik wel moet stoppen."

 

"Ik vind het beter om dat te doen als ik nog mijn hoogste niveau haal, wanneer ik een hoofdrolspeler ben in de grootste koersen. Ik wil stoppen op een hoogtepunt."

 

Van Vleuten trekt dus niet door tot de Spelen van 2024 in Parijs. "Ik werk met projecten op lange termijn, niet met specifieke koersen in het achterhoofd."

 

"Maar zoals ik zei, wil ik stoppen op mijn topniveau. Ik zal een traantje laten, want ik houd zo hard van deze sport."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.