Ga naar de inhoud

Ben Broeders na "hoogtepunt in carrière": "Er zit nog meer in als ik uitgerust ben"

 ma 20 juni 2022 09:06
Ben Broeders (archieffoto).

Polsstokspringer Ben Broeders (26) is bijzonder goed op dreef. Onze landgenoot won zaterdag de Diamond League-manche in Parijs en zit duidelijk goed in zijn vel. "Ik heb een stabiele voorbereiding gehad", verklaart hij zijn topvorm.

Een week nadat hij zijn BR had aangescherpt tot 5,85m ging Ben Broeders zaterdag in Parijs over 5,80m, meteen voldoende voor de zege in de Diamond League-meeting van de Franse hoofdstad.

 

"Wat dit voor mij betekent? Dit is toch een van de hoogtepunten van mijn carrière", vertelde Broeders gisteren bij Sporza.

 

Nochtans was de route naar Parijs niet vanzelfsprekend. "Ik heb op het nippertje beslist om te gaan, net omdat er een kans was om te winnen. Mondo (Duplantis, de wereldster) was er eens niet en dan ligt het veld open."

 

Donderdag nam Broeders nog deel aan de meeting van Oslo. "Ik ben vrijdag naar Brussel gevlogen, want die vlucht was al geboekt. En dan ben ik zaterdagochtend met de auto naar Parijs gegaan. Het was een stevige dag."

 

Niet alleen door de reis, ook door de hitte in Parijs. "Het was niet te doen. Om 19 u mochten we op het veld, maar daar scheen de zon nog. Het was 40 graden. Dan is je tank vroeger leeg, maar ik was goed voorbereid."

Ik heb op het nippertje beslist om naar Parijs te gaan, net omdat er een kans was om te winnen. Mondo (Duplantis) was er eens niet en dan ligt het veld open.

Ben Broeders

"Eugene heeft een emotionele waarde"

In juli wordt het WK in de VS georganiseerd, in augustus het EK in München. Deze Ben Broeders mag ambitieus zijn.

 

"Het gaat goed, ik mag niet klagen. Ik heb nu een stabiele voorbereiding gehad", legt hij zijn hoogvorm uit.

 

"Vorig jaar heb ik lang gesukkeld met een blessure, maar op het einde van de zomer pakte ik toch nog het BR en dat heb ik doorgetrokken naar de winter met slimme trainingen. Dat werpt nu zijn vruchten af."

 

Het zomerfruit kan dan bijzonder zoet smaken. "Qua hoogte zit er zeker nog meer in op het juiste moment, als ik een beetje uitgerust ben."

 

"Eugene was ook mijn eerste jeugdkampioenschap. Het is leuk om naar daar terug te keren voor het WK. Dat heeft een emotionele waarde."

 

"Ik wil vooral deze ontspannen sfeer vasthouden. Wat we nu doen, dat werkt wel."

Gerelateerd: