Ga naar de inhoud

Charly Musonda jr. traint twee weken mee bij Zulte Waregem: "Om conditie op peil te houden"

 ma 13 juni 2022 20:03
Musonda in het shirt van Essevee.

Charly Musonda jr. is terug op Belgische bodem, tien jaar na zijn vertrek bij Anderlecht. Het voormalige toptalent, ondertussen 25 jaar, zit momenteel zonder club na zijn vertrek bij Chelsea. Hij zal de komende twee weken meetrainen bij Zulte Waregem, zo maakte de club maandag bekend.

"Charly Musonda Jr. werkte vandaag zijn eerste training af bij Essevee. Met toestemming van de club traint de middenvelder de komende twee weken mee met de groep om zijn conditie op peil te houden", tweette Essevee maandag.   

 

Musonda moest onlangs afscheid nemen van Chelsea, zijn officiële werkgever sinds 2012. Hij ruilde destijds de jeugd van Anderlecht in voor die van The Blues. Musonda gaat nu op zoek naar een nieuwe club om zijn voetbalcarrière opnieuw leven in te blazen. 

 

In tegenstelling tot zijn vader, die in de jaren '80 de kleuren van Cercle Brugge en Anderlecht verdedigde, voetbalde Charly Musonda Jr. nooit in de hoogste voetbalafdeling van ons land.   

 

Musonda maakte als tiener furore in de jeugdreeksen van Anderlecht en de nationale ploeg en gold ooit als het grootste talent van de befaamde 96-generatie, met onder meer ook nog Andreas Pereira, Zakaria Bakkali en Siebe Schrijvers.

Ster van de lichting van 1996

De voorbije jaren verzeilde hij echter meer en meer in een sukkelstraatje. De Brusselse dribbelaar verliet Anderlecht tien jaar geleden voor Chelsea, maar kon bij de Engelse topclub nooit doorbreken. 


Nadien vertrok hij op uitleenbasis naar Betis Sevilla, Celtic en Vitesse. Enkel bij die eerste club kon hij indruk maken. Bij Vitesse liep hij een zware knieblessure op, waarna zijn carrière even voorbij leek.

Gerelateerd: