José De Cauwer legt Dauphiné neer: "Ik vond Vingegaard bergop beter dan zijn kopman Roglic"

Vingegaard en Roglic reden gisteren met z'n tweeën weg op de slotklim.

Jumbo-Visma domineerde het Critérium du Dauphiné van start tot finish. "Wout van Aert is klaar voor de groene trui", zegt cocommentator José De Cauwer. "En Jonas Vingegaard maakte indruk in de 2 bergetappes." Meer nog dan eindwinnaar Primoz Roglic.

3 ritzeges, de gele trui, de groene trui en nog een 2e man op het eindpodium. Jumbo-Visma blies de tegenstand helemaal weg in het Critérium du Dauphiné.


"Wat me vooral is bijgebleven, is het zege-interview van Vingegaard gisteren", zegt De Cauwer. "De Deen zei dat ze er bij Jumbo-Visma zullen voor zorgen dat een van hun tweeën de Tour wint. Hij of Roglic dus."

 

De Cauwer heeft een hoge pet op van Vingegaard. "In de laatste 2 bergetappes in de Dauphiné vond ik Vingegaard beter dan zijn kopman."

 

"Toen Vingegaard en Roglic gisteren met z'n tweeën weggereden waren, was het vooral de Deen die het werk deed. Mocht Roglic beter geweest zijn, dan had hij dat wel laten zien en Vingegaard daarna laten winnen."

Jumbo-Visma heeft de boel opgekuist in de Dauphiné. Maar de grote referentie, Pogacar, was er wel niet.

José De Cauwer

De Cauwer relativeert de dominantie van Jumbo-Visma in de Dauphiné wel wat. "Ze hebben daar als ploeg de boel opgekuist. Maar in tegenstelling tot andere jaren heeft de Dauphiné niet meer de bezetting die het gekend heeft."


"De grote referentie, Pogacar, was er niet. Hij rijdt vanaf woensdag mee in de Ronde van Slovenië."

De Cauwer: "Van Aert is klaar voor groen in de Tour"

Nog bij Jumbo-Visma reed Wout van Aert een beresterke Dauphiné met 2 ritzeges, 2 tweede plaatsen, de groene trui en 4 dagen de gele trui.

 

Welke conclusies trekt De Cauwer daaruit voor de Tour?

 

"Ik denk dat Van Aert klaar is voor de groene trui. Nu moeten we enkel nog de ploegsamenstelling van Jumbo-Visma voor de Tour kennen. In welke mate gaat het team mee in het groene verhaal van Van Aert?"

 

"Ook belangrijk is dat Van Aert zelf niet meegaat in dat gele verhaal van de ploeg en dus niet extra moet werken onderweg."

 

"Ik zal nu ook niet zeggen dat Van Aert geen concurrentie heeft voor het groen. Daarmee zou ik de concurrentie tekortdoen."

 

"Er rijdt ook nog ene Mathieu van der Poel mee in de Tour. Die blijft voor Van Aert altijd een kwelduivel. Dat levert geweldige duels op."

Critérium du Dauphiné
-
ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
1wegwedstrijdLa Voulte-sur-Rhône - Beauchastel191,8 kmvan Aertvan Aert
2wegwedstrijdSaint-Péray - Brives-Charensac169,8 kmVuillermozVuillermoz
3wegwedstrijdSaint-Paulien - Chastreix-Sancy169 kmGauduvan Aert
4individuele tijdritMontbrison - Saint-Étienne-le-Molard31,9 kmGannavan Aert
5wegwedstrijdThizy-les-Bourgs - Chaintré162,3 kmvan Aertvan Aert
6wegwedstrijdRives - Gap196,5 kmFerronvan Aert
7wegwedstrijdSaint-Chaffrey - Vaujany134,8 kmVeronaRoglic
8wegwedstrijdSaint-Alban-Leysse - Plateau de Solaison138,8 kmVingegaardRoglic